Αφαίρεση σπίλων

Οι σπίλοι, γνωστοί ευρέως ως ελιές, είναι εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος, με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία. Ορισμένοι σπίλοι εμφανίζονται από τη γέννηση (συγγενείς σπίλοι) και άλλοι αναπτύσσονται καθώς μεγαλώνουμε (επίκτητοι σπίλοι). Η κληρονομικότητα (γενετικός παράγοντας) είναι αυτή που καθορίζει τον αριθμό και το είδος των σπίλων, ενώ η εμφάνισή και το μέγεθός τους επηρεάζεται κυρίως από την έκθεση στον ήλιο.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την αφαίρεση σπίλων

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την αφαίρεση σπίλων

Πολλές φορές, ο όρος «σπίλος» («ελιά») χρησιμοποιείται καταχρηστικά, εννοώντας όλες τις καλοήθεις και κακοήθεις δερματικές βλάβες. Το ιατρικώς σωστό είναι να γίνεται εξέταση κάθε νεοεμφανιζόμενης δερματικής βλάβης από ειδικό ιατρό, Δερματολόγο ή Πλαστικό χειρουργό. Μετά την κλινική εξέταση, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεση της όποιας βλάβης.

Ποια είναι η διαδικασία για την αφαίρεση σπίλων

Η αφαίρεση ενός σπίλου είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, τόσο από σώμα όσο και από το πρόσωπο. Γίνεται χειρουργικά με νυστέρι ή με Laser CΟ2 και σχεδόν πάντοτε πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν απαιτείται αφαίρεση του σπίλου για θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς σκοπούς, αλλά γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Η μέθοδοι που χρησιμοποιεί το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της MetClinic είναι απολύτως ασφαλείς και εγγυώνται ένα άμεσο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα χωρίς μετεγχειρητικές ουλές και άλλες παρενέργειες.

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Τύποι σπίλων

Θηλώματα

Θηλώματα

Είναι μικρά συνήθως μορφώματα με μίσχο (ακροχορδώνες) που εμφανίζονται κυρίως στο λαιμό και συχνά πολυάριθμα, προκαλώντας δυσφορία στο άτομο. Αφαιρούνται πολύ εύκολα στο ιατρείο και συνήθως δεν απαιτούνται ράμματα για την αποκατάσταση του δέρματος.
Σμηγματογόνοι Κύστεις

Σμηγματογόνοι Κύστεις

Οι Σμηγματογόνοι Κύστεις ή αλλιώς Επιδερμοειδείς κύστεις είναι συνήθως μπλοκαρισμένοι σμηγματογόνοι αδένες που παρουσιάζουν συχνά φλεγμονές και υποτροπές. Στην οξεία φάση της φλεγμονής μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά και να είναι επώδυνες. Αυτή η περίπτωση χρήζει αντιβιοτικής θεραπείας και μερικές φορές μια μικρή τομή για παροχέτευση. Η τελική θεραπεία συνήθως απαιτεί τομή του δέρματος σε βάθος, προκειμένου να γίνει η αφαίρεσή τους εξ ολοκλήρου με όλο το τοίχωμα και το περιεχόμενό τους. Έτσι αποφεύγουμε ικανοποιητικά τις υποτροπές και τον επανασχηματισμό τους.
Λιπώματα

Λιπώματα

Τα λιπώματα είναι μια κατηγορία καλοήθους υπερπλασίας του λιπώδους ιστού του δέρματος και του υποδορίου. Μπορεί η παρουσία τους να συγχυστεί με τις κύστεις και πολλές φορές είναι αιτία ανησυχίας των ασθενών. Μια σωστή κλινική εξέταση θα προσδιορίσει τη φύση του μορφώματος που σας απασχολεί.
Η αφαίρεση των λιπωμάτων γίνεται κατά κύριο λόγο με τοπική αναισθησία, εκτός εκείνων που είναι αρκετά ευμεγέθη, οπότε και ενδέχεται να χρειαστεί αναισθησία με μέθη.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όταν αφαιρούμε έναν σπίλο με laser, προκαλούμε μια επιφανειακή πληγή στο δέρμα. Σε 2-3 ημέρες δημιουργείται μια εφελκίδα (κρούστα) που καλύπτει το σημείο και η οποία αποπίπτει σε 7-10 ημέρες. Στη θέση της εφελκίδας μένει, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα επίπεδο, ροδαλό σημάδι που επανακτά το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος σε μερικές εβδομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις, συστήνεται η χρήση επουλωτικής αλοιφής για μικρό χρονικό διάστημα. Η επαφή του σημείου με το νερό επιτρέπεται από την πρώτη στιγμή.
Η θεραπεία με CO2 Laser επιτυγχάνει την πλήρη εξάλειψη των υπαρκτών βλαβών στο δέρμα σας, χωρίς να αφήνει σημάδια ή ουλές στο δέρμα. Επιπλέον το CO2 Laser στοχεύει με ακρίβεια χιλιοστού το επιθυμητό σημείο, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου ο γύρω υγιής ιστός. Η χρήση του είναι ανώδυνη, αναίμακτη και αμέσως μετά τη θεραπεία, ο υποβαλλόμενος στην θεραπεία μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητές του.

Ρωτήστε περισσότερα για τους σπίλους (ελιές)

Δερματολόγοι και εξειδικευμένοι συνεργάτες είναι εδώ για να λύσουν κάθε απορία ή να προγραμματίσουν τα ραντεβού σου!