Λιποαναρρόφηση

Xάρισε στον εαυτό σου το πιο όμορφο δώρο νικώντας το τοπικό πάχος με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης

Απόλαυσε άμεσα τα αποτελέσματα της εφαρμογής στο σώμα σου, χωρίς πόνο και με τη μέγιστη ασφάλεια για την υγεία σου.

Τι προσφέρει η λιποαναρρόφηση

Τι προσφέρει η λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως, καθώς δύναται να βελτιώσει αισθητά τις σωματικές αναλογίες, διορθώνοντας τοπικές υπερλιπώσεις με σχεδόν αόρατες τομές. 

Πραγματοποιείται με αφαίρεση του περιττού λίπους που έχει συσσωρευτεί τοπικά σε περιοχές του σώματος όπως: άνω άκρα, κοιλιακή περιοχή, γλουτοί, μηροί, κνήμες, πρόσωπο, λαιμός (προγούλι).

Σημαντικό! Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση της δίαιτας ή της άσκησης, η οποία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Ούτε όμως και μέθοδο απώλειας βάρους παρόλο που πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως μετά από λιποαναρρόφηση ανακτάται περισσότερο η αυτοπεποίθησή μας, με αποτέλεσμα να ακολουθούμε ακόμα πιο πιστά μια ισορροπημένη διατροφή.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης

Με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης μειώνεται το περιττό βάρος και λίπος αν το άτομο είναι υπέρβαρο, ενώ αν είναι σε φυσιολογικά υγιές βάρος και απλά αντιμετωπίζει τοπικά πρόβλημα, τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι θεαματικά και μόνιμα καθώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κάθε ατόμου.

Η περιοχή που έχει υποστεί τέτοιου είδους επέμβαση, δεν ανταποκρίνεται σε αύξηση του όγκου, λόγω της αφαίρεσης μεγάλου πληθυσμού λιποκυττάρων.

Αποτελέσματα λιποαναρρόφησης
Τι προσφέρει η λιποαναρρόφηση

Που μπορεί να εφαρμοστεί;

Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση είναι:

 • Κοιλιά – Πλαϊνά κοιλιάς
 • Πλάτη -Οσφυική χώρα (μέση)
 • Στήθος (η λεγόμενη γυναικομαστία σε άνδρες)
 • Γλουτοί (και Banana Roll)– Γόνατα – Γάμπες – Μηροί 
 • Βραχίονες (μπράτσα)

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Διαδικασία λιποαναρρόφησης

Η κλασική λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε γενική είτε σε τοπική αναισθησία. Κατά την εφαρμογή γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνάει μια κάνουλα η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος.

Με τη βοήθεια της κάνουλας αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και καταλήγουν σε ένα διαφανές δοχείο, αναρροφάται η ποσότητα λίπους ενώ οι οπές κλείνουν μόνες τους χωρίς ράμματα και ουλές. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ανάλογη περιοχή κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικού κορσέ για αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος.


Πληροφορίες θεραπείας

 • Μέσος χρόνος θεραπείας: 1 - 4 Ώρες (ανάλογα τον αριθμό περιοχών).
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: 1 φορά.
 • Αριθμός Συνεδριών Απαιτούνται: 1 θεραπεία / σημείο.
 • Επίπεδο Πόνου: Χαμηλό.
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Ξεκούραση 2 ημέρες μετά το χειρουργείο.
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: Μόνιμο.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχεύει στην αφαίρεση περίσσειας λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, με σκοπό τη βελτίωση της σιλουέτας και της εμφάνισης.

Το κόστος της λιποαναρρόφησης (ανά συνεδρία) μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ακόμα και για την ίδια περιοχή, καθώς η θεραπεία προσαρμόζεται απόλυτα στις ατομικές ανάγκες. Ένας παράγοντας που επηρεάζει αυτή τη διαφοροποίηση είναι η διάρκεια της κάθε συνεδρίας.

Η τελική τιμή της λιποαναρρόφησης καθορίζεται με βάση ποικίλους παράγοντες, όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής, η διάρκεια και η πολυπλοκότητα της επέμβασης. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές τιμές πακέτων που ισχύουν σε περιπτώσεις που απαιτείται η αντιμετώπιση περισσότερων από μίας περιοχών του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος της Λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται μετά την εξέταση των ειδικών μας και εφόσον είναι ασφαλές για τους υποψήφιους να κάνει την θεραπεία

Οι ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα που έχουν ελαστικό δέρμα και παρουσιάζουν τοπική συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση, κλινικές παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι μια επιτυχημένη λιποαναρρόφηση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην μείωση της τοπικής κυτταρίτιδας.

Οι παρενέργειες της λιποαναρρόφησης, όταν αυτή πραγματοποιείται από ειδικό ιατρικό προσωπικό, είναι σχεδόν ελάχιστες. Ενδεχομένως να παρατηρηθεί ένα απαλό οίδημα τις πρώτες ημέρες και πιθανόν μελάνιασμα στο σημείο, τα οποία ωστόσο υποχωρούν αμέσως. Δεν παρατηρούνται σημαντικές ανεπιθύμητες επιπτώσεις μετά από μία λιποαναρρόφηση.

Μετά από μικρή έως μέτρια απώλεια σωματικού βάρους, το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης παραμένει αμετάβλητο, καθώς η αφαίρεση του λίπους είναι μόνιμη και ο οργανισμός δεν μπορεί πλέον να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω της καταστροφής των λιποκυττάρων. Ωστόσο, σε περίπτωση απότομης αύξησης του σωματικού βάρους πάνω από 10-15 κιλά, μέρος των λιποκυττάρων που παραμένουν στη λιποαναρροφηθείσα περιοχή μπορεί να διογκωθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μικρή αλλαγή.