Λιποαναρρόφηση

Xάρισε στον εαυτό σου το πιο όμορφο δώρο νικώντας το τοπικό πάχος με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Απόλαυσε άμεσα τα αποτελέσματα της εφαρμογής στο σώμα σου, χωρίς πόνο και με τη μέγιστη ασφάλεια για την υγεία σου.

Τι προσφέρει η λιποαναρρόφηση

Τι προσφέρει η λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως, καθώς δύναται να βελτιώσει αισθητά τις σωματικές αναλογίες, διορθώνοντας τοπικές υπερλιπώσεις με σχεδόν αόρατες τομές. 

Πραγματοποιείται με αφαίρεση του περιττού λίπους που έχει συσσωρευτεί τοπικά σε περιοχές του σώματος όπως: άνω άκρα, κοιλιακή περιοχή, γλουτοί, μηροί, κνήμες, πρόσωπο, λαιμός (προγούλι).

Σημαντικό! Η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση της δίαιτας ή της άσκησης, η οποία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Ούτε όμως και μέθοδο απώλειας βάρους παρόλο που πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως μετά από λιποαναρρόφηση ανακτάται περισσότερο η αυτοπεποίθησή μας, με αποτέλεσμα να ακολουθούμε ακόμα πιο πιστά μια ισορροπημένη διατροφή.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης

Με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης μειώνεται το περιττό βάρος και λίπος αν το άτομο είναι υπέρβαρο, ενώ αν είναι σε φυσιολογικά υγιές βάρος και απλά αντιμετωπίζει τοπικά πρόβλημα, τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι θεαματικά και μόνιμα καθώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κάθε ατόμου.

Η περιοχή που έχει υποστεί τέτοιου είδους επέμβαση, δεν ανταποκρίνεται σε αύξηση του όγκου, λόγω της αφαίρεσης μεγάλου πληθυσμού λιποκυττάρων.

Αποτελέσματα λιποαναρρόφησης
Τι προσφέρει η λιποαναρρόφηση

Που μπορεί να εφαρμοστεί;

Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση είναι:

 • Κοιλιά – Πλαϊνά κοιλιάς
 • Πλάτη -Οσφυική χώρα (μέση)
 • Στήθος (η λεγόμενη γυναικομαστία σε άνδρες)
 • Γλουτοί (και Banana Roll)– Γόνατα – Γάμπες – Μηροί 
 • Βραχίονες (μπράτσα)

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις διαδικασίες κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί ποσότητα μεγαλύτερη από το 10% του σωματικού βάρους. Τα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης είναι τα εξής:

 

 • Σύντομος χειρουργικός χρόνος (συνήθως μικρότερος από 3 ώρες, ανάλογα με την έκταση της περιοχής του σώματος, όπου εφαρμόζεται)
 • Σύντομη περίοδος αποκατάστασης
 • Διακριτικές ουλές
 • Απώλεια βάρους και μόνιμα αποτελέσματα
 • Χρήση τοπικής αναισθησίας (αναλόγως την περιοχή εφαρμογής)
 • Χαμηλά ποσοστά επιπλοκών και νοσηρότητας
 • Μετά την επέμβαση περιορίζεται η εναπόθεση λίπους στις περιοχές του σώματος όπου εφαρμόστηκε λιποαναρρόφηση
 • Μετά την επέμβαση ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα στην εργασία του
λιποαναρρόφηση

Διαδικασία λιποαναρρόφησης

Μέσω της κλασικής λιποαναρρόφησης μπορεί να εφαρμοστεί είτε τοπική αναισθησία είτε γενική αναισθησία. Κατά την εφαρμογή γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνάει μια κάνουλα η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος.

Με τη βοήθεια της κάνουλας αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και καταλήγουν σε ένα διαφανές δοχείο, αναρροφάται η ποσότητα λίπους από την περιοχή. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ανάλογη περιοχή κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικού κορσέ για αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος.

Υπάρχει μία ποικιλία τεχνικών για την διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν:

 • Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί τομή στο δέρμα, ικανοποιητική ώστε να εισέλθει η κάνουλα η οποία συνδέεται μέσω ενός σωληνίσκου με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος.
 • Με το κυρίαρχο χέρι ελέγχει τον σωληνίσκο ενώ με το άλλο ψηλαφεί τον περιφερικό καθετήρα και τις περιοχές με λίπος και μετακινεί μέσα και έξω την κάνουλα. Με αυτόν το τρόπο αποκολλώνται τα λιποκύτταρα.
 • Η αναρρόφηση γίνεται ακριβώς κάτω από το επιφανειακό στρώμα λίπους και το λίπος καταλήγει σε ένα δοχείο.
 • Εφόσον αφαιρεθεί η επιθυμητή ποσότητα λίπους από την περιοχή, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί συρραφή των τομών.

Πληροφορίες θεραπείας

 • Μέσος χρόνος θεραπείας: 1 - 4 Ώρες (ανάλογα τον αριθμό περιοχών).
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: 1 φορά.
 • Αριθμός Συνεδριών Απαιτούνται: 1 θεραπεία / σημείο.
 • Επίπεδο Πόνου: Χαμηλό.
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Ξεκούραση 2 ημέρες μετά το χειρουργείο.
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: Μόνιμο.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική διαδικασία που στοχεύει στην αφαίρεση περίσσειας λίπους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, με σκοπό τη βελτίωση της σιλουέτας και της εμφάνισης.

Το κόστος της λιποαναρρόφησης (ανά συνεδρία) μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ακόμα και για την ίδια περιοχή, καθώς η θεραπεία προσαρμόζεται απόλυτα στις ατομικές ανάγκες. Ένας παράγοντας που επηρεάζει αυτή τη διαφοροποίηση είναι η διάρκεια της κάθε συνεδρίας.

Η τελική τιμή της λιποαναρρόφησης καθορίζεται με βάση ποικίλους παράγοντες, όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής, η διάρκεια και η πολυπλοκότητα της επέμβασης. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές τιμές πακέτων που ισχύουν σε περιπτώσεις που απαιτείται η αντιμετώπιση περισσότερων από μίας περιοχών του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος της Λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται μετά την εξέταση των ειδικών μας και εφόσον είναι ασφαλές για τους υποψήφιους να κάνει την θεραπεία

Ο πλαστικός χειρουργός αναρροφά το λίπος από τις οριοθετημένες περιοχές του σώματος. Για το λόγο αυτό προηγείται η κατάλληλη προετοιμασία και ο κατάλληλος σχεδιασμός. 

 • Προεγχειρητικές φωτογραφίες
 • Χειρουργικός σχεδιασμός
 • Εντοπισμός της περιοχής του με περίσσεια λιπώδους ιστού
 • Ανάλυση και επεξήγηση όλων των πληροφοριών και αποριών του ασθενούς
 • Επιλογή χορήγησης αναισθησίας (τοπική αναισθησία ή γενική αναισθησία)
 • Προετοιμασία ασθενούς
 • Τοποθέτηση ασθενούς και έναρξη επέμβασης

Το σημείο της τομής είναι μία σημαντική ανατομική περιοχή για τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος επιλέγει περιοχές όπου η χειρουργική ουλή, αν και μέτρια, μπορεί να κρυφτεί από ρούχα, όπως στη λιποαναρρόφηση κοιλιάς.

Η τελική τιμή της λιποαναρρόφησης καθορίζεται με βάση ποικίλους παράγοντες, όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής, η διάρκεια και η πολυπλοκότητα της επέμβασης. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές τιμές πακέτων που ισχύουν σε περιπτώσεις που απαιτείται η αντιμετώπιση περισσότερων από μίας περιοχών του σώματος.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος της Λιποαναρρόφησης διαμορφώνεται μετά την εξέταση των ειδικών μας και εφόσον είναι ασφαλές για τους υποψήφιους να κάνει την θεραπεία

Οι ιδανικοί υποψήφιοι είναι άτομα που έχουν ελαστικό δέρμα και παρουσιάζουν τοπική συσσώρευση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση, κλινικές παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι μια επιτυχημένη λιποαναρρόφηση μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην μείωση της τοπικής κυτταρίτιδας.

Οι παρενέργειες της λιποαναρρόφησης, όταν αυτή πραγματοποιείται από ειδικό ιατρικό προσωπικό, είναι σχεδόν ελάχιστες. Ενδεχομένως να παρατηρηθεί ένα απαλό οίδημα τις πρώτες ημέρες και πιθανόν μελάνιασμα στο σημείο, τα οποία ωστόσο υποχωρούν αμέσως. Δεν παρατηρούνται σημαντικές ανεπιθύμητες επιπτώσεις μετά από μία λιποαναρρόφηση.

Μετά από μικρή έως μέτρια απώλεια σωματικού βάρους, το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης παραμένει αμετάβλητο, καθώς η αφαίρεση του λίπους είναι μόνιμη και ο οργανισμός δεν μπορεί πλέον να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω της καταστροφής των λιποκυττάρων. Ωστόσο, σε περίπτωση απότομης αύξησης του σωματικού βάρους πάνω από 10-15 κιλά, μέρος των λιποκυττάρων που παραμένουν στη λιποαναρροφηθείσα περιοχή μπορεί να διογκωθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μικρή αλλαγή.

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

© 2024 Met Cosmetic

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου