Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που καθορίζουν την αισθητική ενός προσώπου. Αλλά και το κορυφαίο ίσως θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο σχετικά με την εμφάνιση του προσώπού αλλά και την υγεία του.

Στόχος της ρινοπλαστικής είναι η αποτελεσματική παρέμβαση που θα βελτιώσει το σχήμα, τις διαστάσεις και γενικότερα την εξωτερική μορφή της μύτης, καθιστώντας την αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και λειτουργικότερη ως προς τη χρήση της.

Πότε χρειάζεται Ρινοπλαστική

Πότε χρειάζεται Ρινοπλαστική

Η επέμβαση έχει, πέρα από αισθητικό σκοπό (διόρθωση εξωτερικής εμφάνισης της μύτης) ή λειτουργικό (επίλυση προβλημάτων στην αναπνοή, στην όσφρηση, στη γεύση ή και στον ύπνο π. χ. άπνοιες – ροχαλητό) και επανορθωτικό χαρακτήρα (διόρθωση προβλημάτων από προηγούμενη επέμβαση, διόρθωση δυσμορφιών μετά από κακώσεις).

Μία μεγάλη καμπούρα, μία χοντρή ή “πεσμένη” κορυφή, μία φαρδιά ή στραβή μύτη, μπορούν όλα να διορθωθούν στα χέρια ενός έμπειρου και κατάλληλα εκπαιδευμένου Ρινοχειρουργού.

Τύποι Ρινοπλαστικής

Η σύγχρονη Ρινοπλαστικής διακρίνεται σε κλειστή και ανοιχτή.

Στην κλειστή μέθοδο, οι τομές που μας επιτρέπουν να φτάσουμε στις δομές που πρέπει να διορθωθούν, γίνονται στο εσωτερικό της μύτης. Από την άλλη, στην ανοιχτή Ρινοπλαστική, μία μικρή, αθέατη τομή στη στυλίδα της μύτης μας δίνει την απαιτούμενη πρόσβαση.

Είναι μεγάλης σημασίας ο χειρουργός να έχει άνεση και στις δύο προσπελάσεις ώστε να μπορεί να είναι ευέλικτος και να πετυχαίνει κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μία επιτυχημένη Ρινοπλαστική, όχι μόνο αναβαθμίζει σημαντικά την εμφάνισή μας αλλά συγχρόνως τονώνει την αυτοπεποίθησή και βελτιώνει την ψυχική μας υγεία.

Πότε χρειάζεται Ρινοπλαστική

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Οφέλη Ρινοπλαστικής

01

Αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η διακοπή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου, αποφεύγοντας έτσι τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία.

02

Μειώνονται ή εξαφανίζονται οι κρίσεις ιγμορίτιδας και ωτίτιδας, αφού η κακή βατότητα των ρινικών κοιλοτήτων είναι πολλές φορές η γενεσιουργός αιτία.

03

Η καλή αναπνοή από τη μύτη επιδρά και στην καλύτερη λειτουργία του κατώτερου αναπνευστικού.

04

Η αισθητική αποκατάσταση των προβλημάτων της ρινός βοηθά στην ψυχική υγεία του ασθενούς εφόσον οποιασδήποτε δυσμορφία τον απασχολεί σημαντικά.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!