Υαλουρονικό Οξύ: Ένα multitasking υλικό

Ο Φώτης Βασιλείου είναι Πλαστικός Χειρουργός και συνεργάζεται με το το Met Cosmetic

Πριν μιλήσουμε για τα οφέλη των θεραπειών, πρέπει πρώτα να πούμε για ποιο λόγο, το Υαλουρονικό Οξύ είναι απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός Φώτης Βασιλείου “Πρόκειται για στοιχείο που παράγεται από τους ινοβλάστες και έχει την ιδιότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας. Σε νεότερες ηλικίες, το σώμα μας παράγει καθημερινά 3 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος. Είναι ένα δομικό συστατικό του δέρματος, είναι υδρόφιλο και συγκρατεί περίπου 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται δραστικά όσο λιγοστεύουν και τα λειτουργικά κύτταρα που το παράγουν, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητα της και να φαίνεται θαμπή, αφυδατωμένη, γεμάτη ρυτίδες ή σημεία ατροφίας. Έτσι, η θεραπευτική ανανέωσή του είναι μια φυσική μέθοδος που διενεργείται από ειδικούς με στόχο την κάλυψη των ποσοτήτων που χρειάζονται τα σημεία του προσώπου για να παραμένουν λαμπερά και υγιή“.

Ένα multitasking υλικό: Όπως αναλύει ο κ. Βασιλείου, “Το υαλουρονικό οξύ είναι μία από τις κορυφαίες θεραπείες που προτιμούν οι νεαρότερες γυναίκες, ειδικά για τα χείλη. Όμως η χρήση του δεν περιορίζεται εκεί, καθώς  είναι ένα υλικό multitasking, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες περιοχές του προσώπου που θέλουμε να διορθώσουμε ή να δώσουμε τον όγκο που έχει φύγει. Μπορούμε να τονίσουμε τα ζυγωματικά, να διορθώσουμε ρυτίδες στις ρινοπαρειακές αύλακες και τις ρυτίδες καπνιστού, τις δακρυϊκές αύλακες (κάτω από τα μάτια) ακόμα και να τονίσουμε το σχήμα του προσώπου μας. Επίσης, εφαρμόζουμε την λεγόμενη αναίμακτη ρινοπλαστική, με την οποία διορθώνουμε το σχήμα της μύτης με την χρήση υαλουρονικού οξέος”.

Η διάρκεια του αποτελέσματος: Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Η διάρκεια του εξαρτάται από πλήθος παραγόντων, όπως η ηλικία του ασθενούς, η κατάσταση της υγείας του, το είδος του υαλουρονικού και πόσο πυκνό είναι. Όσο πιο πυκνό είναι το υαλουρονικό τόσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει. Τέλος, η διάρκεια εξαρτάται από την περιοχή στην οποία που εφαρμόζεται. Για παράδειγμα, μία περιοχή όπως τα χείλη, που έχει μεγάλη κινητικότητα, έχει μικρότερη διάρκεια. Αν θέλουμε να δώσουμε ένα μέσο όρο θα λέγαμε 10-12 μήνες“, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου.

Σχετικά με τη διαδικασία η οποία ακολουθείται για την εφαρμογή του υαλουρονικού, ο ιατρός εξηγεί ότι αρχικά δίνεται ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό του ασθενούς για να δουν τις ανάγκες του προσώπου του και το αν το χρειάζεται ή όχι, καθώς και το τι επιδιώκει ο ασθενής, και τέλος συναποφασίζουν πως θα συνεχίσουν με τη θεραπεία. Η διαδικασία είναι πρακτικά ανώδυνη. Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα. Οι ασθενείς -όπως λέει ο ιατρός- συνήθως αναφέρουν ότι αισθάνονται μία ελαφρά ενόχληση, όχι πόνο. Όσο για την αποθεραπεία, διευκρινίζει ότι είναι ελάχιστης διάρκειας, 24 με 48 ώρες και ίσως εμφανιστεί ένα μικρό οίδημα όπου μέσα σε 48 ώρες θα έχει υποχωρήσει. Το “μαγικό” με το υαλουρονικό, είναι ότι αν μετανιώσουμε ή αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, υπάρχει «αντίδοτο». Το ένζυμο υαλουρονιδάση εγχέεται στην περιοχή που έχει γίνει η εφαρμογή και το διασπά.

Στο Met Cosmetic

• Εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προτείνουν τον κατάλληλο σχεδιασμό για την εφαρμογή της εκάστοτε θεραπείας, προσφέροντας τη συμβουλευτική καθοδήγηση της πεπειραμένης ιατρικής  ομάδας της κλινικής σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

• Χρησιμοποιούν fillers προσώπου, που είναι σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες διαφορετικών περιοχών του προσώπου, ανάλογα με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

• Επιλέγονται κορυφαία, πιστοποιημένα υλικά, που εξασφαλίζουν ένα άριστο αποτέλεσμα εφαρμογής, με υψηλή διάρκεια και αδιαπραγμάτευτο επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής.

 

 

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα (Γλυφάδα)

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
BLOG
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
F.A.Q. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 
ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.Μ.Η: 141934724000

MET-01.png

Αθήνα (Γλυφάδα)

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου