Στέφανος Μεταξάς: Μιλάει για την επαγγελματική του διαδρομή και την ιδιότητα του γονέα

Ο Στέφανος Μεταξάς είναι ιδιοκτήτης και επιστημονικά υπεύθυνος της κλινικής MET Cosmetic

Έχοντας κολλήσει το μικρόβιο της ιατρικής από τον πατέρα του, η επιστημονική και επιχειρηματική πορεία του Στέφανου Μεταξά, ιδιοκτήτη και επιστημονικά υπευθύνου της κλινικής MET Cosmetic, ήταν ένα εξ αρχής κερδισμένο στοίχημα. Μιλά στο The Best Magazine για την επαγγελματική του διαδρομή και την ιδιότητα του γονέα.

Η ιατρική πότε μπήκε στη ζωή σας;

Το «μικρόβιο» της ιατρικής το κληρονόμησα από τον πατέρα μου Δημήτρη Μεταξά, ο οποίος, επί σειρά πολλών ετών, ιδιώτευσε ως παθολόγος, στην Πάτρα. Υπήρξε το βασικό μου πρότυπο κι εκείνος ο οποίος μου εμφύσησε τους κανόνες της ηθικής και ιατρικής δεοντολογίας που έχω πάντοτε ως πυξίδα. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αισθητικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο και στη συνέχεια εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Αντρέας” και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας στο τμήμα Παθολογίας. Εξειδικεύτηκα στη Μεταμόσχευση Μαλλιών στην ACA ACADEMY. Έχοντας καταγωγή από τη Λευκάδα, έκανα τα πρώτα επιχειρηματικά μου βήματα εκεί, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρείων, που στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Ζάκυνθο. Το 2017, δημιουργήθηκε εκεί η Μ.Η.Ν. ΓΑΛΗΝΟΣ που εξυπηρετεί Έλληνες αλλά και τουριστικούς επισκέπτες.

Τι σας οδήγησε στην απόφαση να επενδύσετε επαγγελματικά στην Πάτρα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα, εδώ σπούδασα και διεκπεραίωσα την πρακτική μου. Το όνειρο μου ήταν πάντα να επιστρέψω και να «χτίσω» κάτι σημαντικό στο μέρος που μεγάλωσα. Έχοντας την εμπειρία ενός επιτυχημένου πολυϊατρείου στη Ζάκυνθο, η Πάτρα αποτέλεσε αυτονόητα το επόμενο βήμα. Η δημιουργία του Met Cosmetic στην Πάτρα, προσφέρει θέσεις εργασίας, συμβάλλει στην οικονομία της περιοχής και δίνει τη δυνατότητα στους Πατρινούς να απολαμβάνουν παροχές υγείας ισάξιες με αυτές της Αθήνας, χωρίς να απαιτείται να διανύσουν χιλιόμετρα. Η επιτυχία, η αποδοχή και η στήριξη από την πατρινή κοινωνία, ήταν το έναυσμα, ώστε το Met Cosmetic να επεκταθεί στην Αθήνα, την Πρέβεζα, την Λευκάδα και τον Πύργο. Δημιουργώ και προσπαθώ για τη σύγκλιση της τουριστικής και της αισθητικής ιατρικής με τελικό στόχο την ενδυνάμωση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

H ιατρική ομάδα σας κατευθύνει τους ασθενείς, τους συμβουλεύει ή ακόμη τους αποτρέπει από υπερβολικές απαιτήσεις; Ή θεωρείτε σωστότερο τον σεβασμό της όποιας επιθυμίας τους;

Η έξαρση των social media και η «εικονική πραγματικότητα» η οποία έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει σε φαινόμενα “plastic victim” στον κλάδο της πλαστικής χειρουργικής. Όλοι επιθυμούμε να δείχνουμε ομορφότεροι, λεπτότεροι, θελκτικότεροι… όμως στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν φίλτρα! Υπάρχουν καταρτισμένοι επιστήμονες, οι οποίοι προτείνουν εξατομικευμένες παρεμβάσεις, που σε καμία περίπτωση δε θα παραμορφώσουν, αλλά θα βελτιώσουν την εικόνα μας. Στο Met Cosmetic έχουμε την τιμή να έχουμε στην ομάδα μας καταξιωμένους, έμπειρους και γνωστούς γιατρούς στην κοινωνία της Πάτρας, οι οποίοι με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας, είναι σε θέση να συντάσσουν μαζί με τους ασθενείς ένα πλάνο που θα τους αφήσει ικανοποιημένους και πάνω από όλα υγιείς.

Με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει η αισθητική ιατρική στη βελτίωση της υγείας ενός ατόμου;

Η αφαίρεση σπίλων είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση οι σπίλοι θα πρέπει να αφαιρούνται και να αποστέλλονται για βιοψία. Άλλο ένα παράδειγμα είναι η υπεριδρωσία. Πολλοί άνθρωποι το καλοκαίρι ιδρώνουν υπερβολικά. Το botox, ήρθε να δώσει λύση σε αυτό. Επίσης, η αποτρίχωση λέιζερ έχει αποδειχθεί σωτήρια σε πάρα πολλούς ασθενείς που υποφέρουν από θυλακίτιδα. Η αισθητική χειρουργική έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια κατά πολύ και στον ανδρικό πληθυσμό.

Σε τι ποσοστό έναντι των γυναικών σας επισκέπτονται οι άνδρες;

Τα τελευταία χρόνια μας επισκέπτονται όλο και περισσότεροι άνδρες. Για αποτρίχωση λέιζερ, θεραπείες αντιγήρανσης και φυσικά για θεραπείες μεταμόσχευσης μαλλιών. Για ένα μεγάλο μέρος του αντρικού πληθυσμού δεν αποτελεί πια ταμπού η βελτίωση της εικόνας τους. Τολμούν να προβούν σε ιατρικές πράξεις που παλαιότερα δίσταζαν, σαφώς πάντα με την ιατρική ασφάλεια που προσφέρουν πιστοποιημένοι ιατρικοί χώροι όπως το Met Cosmetic.

Η οικογένεια τι ρόλο παίζει στη ζωή και στην καθημερινότητά σας; Ποιο είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που καλείται να διαχειριστεί ο γονιός του σήμερα;

Είμαι υπερήφανος πατέρας δυο κοριτσιών 7 και 11 χρονών. Καθημερινά εντυπωσιάζομαι από την εξοικείωσή τους με την τεχνολογία. Το μεγαλύτερο στοίχημα για έναν γονιό σήμερα, είναι η προσπάθεια προστασίας της παιδικής ηλικίας, καθώς από πολύ νωρίς τα παιδιά βάλλονται από έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, μέσα από τις οποίες πολλές φορές ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσουν την αθωότητα τους.

Πηγή: thebest.gr

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα (Γλυφάδα)

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
BLOG
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
F.A.Q. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 
ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.Μ.Η: 141934724000

MET-01.png

Αθήνα (Γλυφάδα)

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου