Νέα

κυτταρίτιδα, μεσοθεραπεία σώματος

Τέλος στην Κυτταρίτιδα

Θέλετε κι εσείς να πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα; Δεν είστε μόνοι! Η κυτταρίτιδα – μια μάστιγα θα την έλεγε κανείς – βασανίζει στατιστικά 9 στις 10 γυναίκες. Αλλά μη νομίζετε, και οι άντρες έχουν θέμα με αυτή, βέβαια εδώ το ποσοστό είναι 1 στους 10.

Γιατί όμως δημιουργείται εξ αρχής η κυτταρίτιδα; 

Η απάντηση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Η κυτταρίτιδα κρύβει από πίσω ένα πλήθος παραγόντων, από κληρονομικά αίτια -εκείνα τα κακά γονίδια που δεν επιλέξατε να πάρετε- σε ορμονικά θέματα, μέχρι και περιβαλλοντικοί παράγοντες ή καθημερινές συνήθειες μπορεί να ευθύνονται για εκείνα τα μη κολακευτικά “λακουβάκια” πάνω στο σώμα…

Αν και τους κληρονομικούς και ορμονικούς παράγοντες δεν μπορείτε να τους επηρεάσετε τόσο άμεσα, μπορείτε να φτιάξετε σε ένα βαθμό την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σας με μερικά tips.

Ενυδάτωση: ο εχθρός της κυτταρίτιδας

Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να είναι πρόληψη κατά της κυτταρίτιδας! Όλα ξεκινούν από τον λιπώδη ιστό και το κολλαγόνο που “αποσυντονίζονται” κάτω από το δέρμα. Αν γίνεται όμως καθημερινά επαρκής πρόσληψη νερού, το κολλαγόνο τονώνεται και έτσι η κυτταρίτιδα αποκτά μία πιο νορμάλ εικόνα πάνω στο σώμα.

Η διατροφή είναι σύμμαχος

Μπορεί να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως αυτή είναι η αλήθεια: Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Δεν είπαμε να κόψετε τελείως όλες τις μικρές ανθυγιεινές απολαύσεις, απλά περιορίστε τες.

Προσοχή στην άσκηση

Ναι, η άσκηση χρειάζεται στο να μειωθεί η κυτταρίτιδα, όμως ποιό είναι το καλύτερο είδος γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε; Ε, λοιπόν, το καλύτερο είδος γυμναστικής κατά της κυτταρίτιδας είναι η αερόβια γυμναστική καθώς και η ενδυνάμωση των μυών. Όσο ενδυναμώνονται οι μύες, τόσο πιο δύσκολο είναι από το κολλαγόνο να χαλαρώσει και να αφήσει τον λιπώδη ιστό να δημιουργήσει την κυτταρίτιδα.

Είναι όμως μόνο αυτά τα tips που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα;

Ευτυχώς, όχι! Η επιστήμη κάνει θαύματα και τα αποτελέσματα έρχονται να αναδείξουν το σώμα σας! Από τις μη επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, όπως το LPG Endermologie, οι Ραδιοσυχνότητες RF, το Multishape, η Πρεσσοθεραπεία, μέχρι τις επεμβατικές μεθόδους όπως η Μεσοθεραπεία Σώματος έχετε μία τεράστια γκάμα επιλογών που ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, όπως και η θεραπεία Celluerase.

Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας είναι αποτελεσματικές;

Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα. Δεν υπάρχει κάποια ερευνητικά επιβεβαιωμένη μελέτη που να δείχνει ότι οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, βοηθούν μακροπρόθεσμα. Καταρχάς θέλουν μεγάλο χρόνο να δράσουν, δηλαδή να μειώσουν κάπως τα σημάδια της κυτταρίτιδας και διαρκούν για μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, εκτός από χρόνο που χάνεται, ξοδεύεται και χρήματα σε μια βραχυπρόθεσμη λύση.

Το γενικό στοιχείο με την κυτταρίτιδα είναι ότι δεν πρέπει να απελπίζεστε! Είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν πάρα πολύ άνθρωποι στον κόσμο και γι’ αυτό ακριβώς, επειδή δεν είναι κοινό μυστικό και σκοπός είναι να ζούμε όμορφα και άνετα στο σώμα μας, έχουν βρεθεί όλες αυτές οι παραπάνω λύσεις!

 

 

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

© 2024 Met Cosmetic

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου