Αφαίρεση Κονδυλωμάτων

Τα κονδυλώματα αποτελούν το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Ωστόσο, με την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία αφαίρεσης, μπορείτε να νιώθετε και πάλι ασφαλείς.

Τι είναι τα κονδυλώματα

Η προέλευσή τους οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV. Προσβάλλουν εξίσου και τα δύο φύλα ενώ εκτιμάται ότι περίπου το 80-90% των σεξουαλικά ενεργών ατόμων έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό.  Έχουν αναγνωριστεί 150 διαφορετικοί τύποι του ιού. Από αυτούς, περίπου οι 40 προσβάλλουν την πρωκτογεννητική περιοχή. Τα στελέχη του HPV που ευθύνονται συνηθέστερα για τα δερματικά κονδυλώματα είναι οι τύποι HPV 6 και 11, οι οποίοι έχουν χαμηλή ιογόνο δράση και θεωρούνται ότι έχουν χαμηλή πιθανότητα καρκινογένεσης.

COTRA PLUS – CO2 Fractional

Θεραπεία με Laser CO2

Η θεραπεία με το laser CO2 αποτελεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των οξυτενών κονδυλωμάτων. Οι βλάβες εξαχνώνονται πλήρως, προστατεύοντας τους παρακείμενους ιστούς ενώ επιτυγχάνεται ταχύτερη επούλωση.

Η θεραπεία δεν καταλείπει ουλές ή σημάδια ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Είναι αναίμακτη και δεν πονάει καθώς στην εφαρμοσθείσα περιοχή γίνεται τοπική αναισθητική. Για την αφαίρεσή τους απαιτείται μία μόλις συνεδρία και αφορά όλες τις εμφανείς βλάβες.

COTRA PLUS – CO2 Fractional

Ο όρος Laser σημαίνει ενίσχυση του φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας.

Τα Laser CO2 αποτελούν τα πλέον παραδοσιακά Laser στην χειρουργική και αισθητική δερματολογία. Αντικαθιστούν τις διαθερμίες και χρησιμοποιούνται γενικότερα για καυτηριασμούς, εξαχνώσεις και τομές.

Η τεχνολογία των CO2 έχει αναβαθμιστεί την τελευταία δεκαετία. Tα COTRA PLUS CO2, επειδή λειτουργούν με πολύ μικρούς χρόνους (της τάξης των μsec), δεν επιτρέπουν να γίνει μεγάλη θερμική καταστροφή και κατ’ επέκταση καρβούνιασμα των ιστών – στόχων. Το γεγονός αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη επούλωση των τραυμάτων, χωρίς παρενέργειες και σημάδια.

afairesi-kondilomaton - Αφαίρεση Κονδυλωμάτων

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία παθήσεων όπως θηλώματα, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, μυρμηκιές, κονδυλώματα, εφηλίδες, ηλιακές φακές, ξανθελάσματα, συριγγώματα, σμηγματογόνες υπερπλασίες, αγγειοϊνώματα , νευροινώματα , χηλοειδή και πολλές άλλες παθήσεις. Απαιραίτητη προϋπόθεση είναι η σαφής διάγνωση της δερματικής βλάβης.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία αφαίρεσης κονδυλωμάτων

Πως εφαρμόζεται

Το Laser CO2 εφαρμόζεται στο δέρμα αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία. Μετά την τοπική καταστροφή της βλάβης, στη θέση της παραμένει κρούστα, η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο ακόμη και για βλάβες μεγάλου μεγέθους ή σε δύσκολες περιοχές όπως το πρόσωπο και τα βλέφαρα.

Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη υπό την προϋπόθεση ότι εκτελείται από έμπειρο δερματολόγο με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες και μικρό χρόνο αποθεραπείας ανάλογα με την δερματική βλάβη.

Τεχνολογία

Με την τεχνική αυτή και χρησιμοποιώντας την fractional κεφαλή του laser, η φωτεινή ακτίνα διαχωρίζεται σε μικρότερες μεταβαλλόμενες δέσμες που προκαλούν θερμική βλάβη με την δημιουργία μικροσκοπικών ζωνών “μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες”, ενώ το περιβάλλον παραμένει ανέπαφο.

Το κύτταρα του υγιούς δέρματος γύρω από την περιοχή εφαρμογής του fractional laser αποτελούν τη δεξαμενή για την ταχεία επούλωση του δέρματος. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα του μικρότερου χρόνου αποθεραπείας και με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η θεραπεία με το laser CO2 αποτελεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των οξυτενών κονδυλωμάτων.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία αφαίρεσης κονδυλωμάτων

Πληροφορίες θεραπείας

  • Μέσος χρόνος θεραπείας: 30 λεπτά
  • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Προτείνονται 1 εφαρμογή
  • Αριθμός συνεδριών που απαιτούνται: 1 με επανεξέταση
  • Τεχνολογία: Laser
  • Επίπεδο Πόνου: Χαμηλό
  • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
  • Διάρκεια Αποτελέσματος: Μόνιμο
Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Δες τα video και μάθε περισσότερα

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!