Φωτοθεραπεία

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου και λαιμού που χρησιμοποιεί τη μη θερμική ενέργεια φωτός LED για να ενεργοποιήσει τις φυσικές διαδικασίες των κυττάρων του σώματος, προκειμένου να επιταχύνει την αναζωογόνηση και την επιδιόρθωση του δέρματος.

Οι μάσκες με φως LED αποτελούν το gold standard στις μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου. Σταδιακά γίνονται ολοένα και πιο mainstream με A-List celebrities να τις εκθειάζουν στο Instagram! Τα LED (Light Emitting Diode) μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται ως μέρος της θεραπείας δερματικών παθήσεων.

Στα πλεονεκτήματά της είναι πως δεν τραυματίζει την επιδερμίδα, δεν αφήνει σημάδια, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά τη συνεδρία.

Φωτοθεραπεία: Τι είναι;

Η πλέον σύγχρονη, αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία, μέσω της οποίας αυξάνεται η ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρονται οι ινοβλάστες με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Η φωτοθεραπεία ή φωτοδιεγερτική θεραπεία είναι 100% ασφαλής, μια μη επεμβατική διαδικασία η οποία στις κατάλληλες συχνότητες φωτός ενεργοποιεί τους φωτοϋποδοχείς των κυττάρων και ενισχύει την αναγέννηση των δερματικών ιστών. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και άλλων πρωτεϊνών τους δέρματος που λειτουργούν ως δομικό υλικό.

Τι επιτυγχάνει η φωτοθεραπεία

  • Επιτάχυνση της Κυτταρικής ανάπτυξης
  • Διεγείρει τους ινοβλάστες για την παραγωγή ιστού κολλαγόνου
  • Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Η δύναμη του φωτός

Η  φωτοθεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος, δεν έχει καμία παρενέργεια ούτε πόνο.

Το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό. Εξωγενείς παράγοντες, αλλά και οι συνήθειές του, όπως η διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και φυσικά η ηλικία επηρεάζουν το χρόνο εμφάνισης των θετικών αποτελεσμάτων. Οι περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν αποτελέσματα μετά από 3-4 εβδομάδες. 

Αν πραγματοποιούνται συνεδρίες για αύξηση κολλαγόνου και αντιγήρανσης, τα πρώτα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στις 3-4 εβδομάδες, στις 4 έως 5 εβδομάδες εξασθενούν οι δυσχρωμίες.

Κάθε χρώμα και μια ευεργετική ιδιότητα

Κόκκινο φως

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φως, εκείνο που διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα. Ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου και έτσι βοηθά με τη μείωση των ρυτίδων και των ουλών ακμής, τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου Harvard και την Dr. Buzney το κόκκινο LED φως μπορεί να αντιστρέψει ορισμένα από τα σημάδια που σχετίζονται με τη φωτογήρανση στο δέρμα.

Μπλε φως

Το μπλε φως LED χρησιμοποιείται πιο συχνά για τη θεραπεία της ακμής, καθώς λέγεται πως μειώνει τη δραστηριότητα στους σμηγματογόνους αδένες και καταπολεμά το βακτήριο της ακμής p. acnes, που δημιουργεί σπυράκια στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε με προϊόντα που περιέχουν νιασιναμίδη ή σαλικυλικό οξύ.

Πράσινο φως

Βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης της “φθαρμένης” επιδερμίδας, βοηθά στην εξισορρόπηση της μελανίνης και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγατος, με αποτελεσμα ένα δέρμα με απόλυτη ισορροπία λιπαρότητας και ενυδάτωσης απαλλαγμένο από υπερμελαγχρώσεις.

Κίτρινο φως

Το κίτρινο φως, καταπολεμά τους ερεθισμούς και τις εξάρσεις του πολύ ευαίσθητου δέρματος, βελτιώνοντας την υφή του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Φωτοθεραπεία

  • Μέσος χρόνος θεραπείας: 30 λεπτά
  • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: 1 φορά την εβδομάδα
  • Προτεινόμενος αριθμός συνεδριών: 6
Περισσότερες θεραπείες προσώπου

Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!