Αφαίρεση σπίλων

Οι σπίλοι, γνωστοί ευρέως ως ελιές, είναι εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος, με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ορισμένοι σπίλοι εμφανίζονται από τη γέννηση (συγγενείς σπίλοι) και άλλοι αναπτύσσονται καθώς μεγαλώνουμε (επίκτητοι σπίλοι). Η κληρονομικότητα (γενετικός παράγοντας) είναι αυτή που καθορίζει τον αριθμό και το είδος των σπίλων, ενώ η εμφάνισή και το μέγεθός τους επηρεάζεται κυρίως από την έκθεση στον ήλιο.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την αφαίρεση σπίλων

Τι πρέπει να γνωρίζεις για την αφαίρεση σπίλων

Πολλές φορές, ο όρος «σπίλος» («ελιά») χρησιμοποιείται καταχρηστικά, εννοώντας όλες τις καλοήθεις και κακοήθεις δερματικές βλάβες. 

Το ιατρικώς σωστό είναι να γίνεται εξέταση κάθε νεοεμφανιζόμενης δερματικής βλάβης από ειδικό ιατρό, Δερματολόγο ή Πλαστικό χειρουργό. 

Μετά την κλινική εξέταση, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αφαίρεση της όποιας βλάβης.

Ποια είναι η διαδικασία για την αφαίρεση σπίλων

Η αφαίρεση ενός σπίλου είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, τόσο από το σώμα όσο και από το πρόσωπο. Γίνεται χειρουργικά με νυστέρι ή με Laser CΟ2 και σχεδόν πάντοτε πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν απαιτείται αφαίρεση του σπίλου για θεραπευτικούς ή διαγνωστικούς σκοπούς, αλλά γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Η μέθοδοι που χρησιμοποιεί το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Met Cosmetic είναι απολύτως ασφαλείς και εγγυώνται ένα άμεσο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα χωρίς μετεγχειρητικές ουλές και άλλες παρενέργειες.

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Τύποι σπίλων

Θηλώματα

Θηλώματα

Είναι μικρά συνήθως μορφώματα με μίσχο (ακροχορδώνες) που εμφανίζονται κυρίως στο λαιμό και συχνά πολυάριθμα, προκαλώντας δυσφορία στο άτομο. Αφαιρούνται πολύ εύκολα στο ιατρείο και συνήθως δεν απαιτούνται ράμματα για την αποκατάσταση του δέρματος.
Σμηγματογόνοι Κύστεις

Σμηγματογόνοι Κύστεις

Οι Σμηγματογόνοι Κύστεις ή αλλιώς Επιδερμοειδείς κύστεις είναι συνήθως μπλοκαρισμένοι σμηγματογόνοι αδένες που παρουσιάζουν συχνά φλεγμονές και υποτροπές. Στην οξεία φάση της φλεγμονής μπορούν να μεγαλώσουν υπερβολικά και να είναι επώδυνες. Αυτή η περίπτωση χρήζει αντιβιοτικής θεραπείας και μερικές φορές μια μικρή τομή για παροχέτευση.

Η τελική θεραπεία συνήθως απαιτεί τομή του δέρματος σε βάθος, προκειμένου να γίνει η αφαίρεσή τους εξ ολοκλήρου με όλο το τοίχωμα και το περιεχόμενό τους. Έτσι αποτρέπουμε ικανοποιητικά τις υποτροπές και τον επανασχηματισμό τους.

Λιπώματα

Λιπώματα

Τα λιπώματα είναι μια κατηγορία καλοήθους υπερπλασίας του λιπώδους ιστού του δέρματος και του υποδορίου. Μπορεί η παρουσία τους να συγχυστεί με τις κύστεις και συχνά είναι αιτία ανησυχίας των ασθενών. Μια σωστή κλινική εξέταση θα προσδιορίσει τη φύση του μορφώματος που σας απασχολεί.

Η αφαίρεση των λιπωμάτων γίνεται κατά κύριο λόγο με τοπική αναισθησία, εκτός εκείνων που είναι αρκετά ευμεγέθη, οπότε και ενδέχεται να χρειαστεί αναισθησία με μέθη.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Άτομα υψηλού κινδύνου θα πρέπει να προβαίνουν συστηματικά σε έλεγχο των σπίλων (ελιών) τους. Τέτοια άτομα θεωρούνται:

  • Άτομα με πολυάριθμους σπίλους – ελιές (άνω των 50)
  • Άτομα με ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος
  • Άτομα με ανοιχτό φωτότυπο επιδερμίδας
  • Άτομα με ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων
  • Άτομα με σύνδρομο δυσπλαστικών σπίλων – παρουσία μεγάλου αριθμού άτυπων σπίλων στο σώμα. 

Κατηγορηματικά όχι. Δεν υπάρχει καμια πιθανότητα η αφαίρεση ενός σπίλου (ελιάς) να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος ή μελάνωμα. Αντιθέτως η αμέλεια και μη αφαίρεση ενός ύποπτου σπίλου μπορεί να οδηγήσει σε μετατροπή του σε καρκίνο.

Όταν αφαιρούμε έναν σπίλο με laser, προκαλούμε μια επιφανειακή πληγή στο δέρμα. Σε 2-3 ημέρες δημιουργείται μια εφελκίδα (κρούστα) που καλύπτει το σημείο και η οποία αποπίπτει σε 7-10 ημέρες. 

Στη θέση της εφελκίδας μένει, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα επίπεδο, ροδαλό σημάδι που επανακτά το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος σε μερικές εβδομάδες. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, συστήνεται η χρήση επουλωτικής αλοιφής για μικρό χρονικό διάστημα. Η επαφή του σημείου με το νερό επιτρέπεται από την πρώτη στιγμή.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

© 2024 Met Cosmetic

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου