Κοιλιοπλαστική

Αποτελεί συχνό φαινόμενο μετά από μια εγκυμοσύνη ή απώλεια βάρους, το κοιλιακό μας τοίχωμα να αλλάζει με αποτέλεσμα να χαλαρώνει και να ‘’χαλάει’’ η εικόνα της καλοσχηματισμένης κοιλίας. Με την μέθοδο της κοιλιοπλαστικής είμαστε εδώ για να αποκτήσουμε ένα ακόμα καλύτερο κοιλιακό τοίχωμα, σμιλευμένο και γυμνασμένο.
Τι κάνει η κοιλιοπλαστική επέμβαση

Τι κάνει η κοιλιοπλαστική επέμβαση

Με την κοιλιοπλαστική επέμβαση αντιμετωπίζουμε τη χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εξαφανίσει το λίπος, τις ραγάδες και τις δίπλες από την κοιλιά, αλλά και να ενισχύσει τους μύες της περιοχής. Αφαιρείται δέρμα και λίπος με σκοπό να διορθωθεί η χαλάρωση που έχει δημιουργηθεί. Η επέμβαση αυτή απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Πολλές φορές η χαλάρωση αυτή εμφανίζεται ακόμα και αν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας ή περιττό βάρος. Η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους και θα πρέπει πάντα να βρίσκεται σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Διαδικασία κοιλιοπλαστικής επέμβασης

Στην κλασική κοιλιοπλαστική γίνεται μία εγκάρσια τομή χαμηλά στην κοιλιά πάνω από την ηβική σύμφυση, από τη μία λαγόνιο ακρολοφία στην άλλη και αφαιρείται όλο το δέρμα από τον αφαλό και κάτω. Η τομή κρύβεται από το εσώρουχο ή το μπικίνι το καλοκαίρι. Συμπλησιάζονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες που έχουν χαλαρώσει και έτσι λεπταίνει αισθητά η περίμετρος της μέσης. Ταυτόχρονα, παρασκευάζεται ο ομφαλός και τοποθετείται στη νέα του θέση.
Τι κάνει η κοιλιοπλαστική επέμβαση

Πού γίνεται η κοιλιοπλαστική;

Η κλασική κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε όλο το κοιλιακό τοίχωμα ενώ σε περιπτώσεις με μικρότερο πρόβλημα (συνήθως κάτω από τον αφαλό) όπου υπάρχει χαλάρωση του δέρματος της κάτω κοιλίας εφαρμόζεται η mini κοιλιοπλαστική ως ελάσσονος έκτασης κοιλιο πλαστική.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η mini κοιλιοπλαστική μπορεί να γίνει με επισκληρίδιο αναισθησία ενώ η maxi με γενική αναισθησία.

Ανάλογα την επέμβαση και την ταχύτητα του χειρουργού η mini κυμαίνεται γύρω στην 1 ώρα και η maxi γύρω στις 2ώρες. Αυτός ο χρόνος επιμηκύνεται αν συνδυαστεί και λιποαναρρόφηση στις επιμαχες περιοχές.

Οσοι υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν είναι υπό έλεγχο όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπάθεια, ιστορικό εμβολής, κακοήθη παχυσαρκία κλπ

Η τακτική ασκηση των μυών της περιοχής βοηθά πολυ στο καλύτερο αποτέλεσμα μετά την επέμβαση αλλά και η προσπάθεια απώλειας περίσσειας κι΄λών που ίσως υπάρχουν πριν την επέμβαση θα βοηθήσει επισης. Το κάπνισμα η υπερκατανάλωση αλκοόλ και η χρήση ασπιρίνης και βιταμινούχων σκευασμάτων δύο εβδομάδες πριν το χειρουργείο πρέπει να αποφεύγεται.

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί μας!