F.A.Q.
Συχνές Ερωτήσεις

met cosmetic medical awards laser αποτρίχωση F.A.Q
Περιεχόμενα

F.A.Q. : Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Met Cosmetic

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας μας (https://www.met-cosmetic.gr/contact/) ή καλέστε απευθείας στο Ιατρείο που επιθυμείτε.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην online φόρμα που θα βρείτε στο site μας (https://www.met-cosmetic.gr/contact/) και θα σας καλέσει άμεσα ένας φυσικός εκπρόσωπος.

Ναι παρέχουμε δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης σε σχεδόν όλες τις υπηρεσίες μας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας και εμείς θα προγραμματίσουμε την ενημέρωσή σας με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας. 

Το Met Cosmetic αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους Ιατρούς και Αισθητικούς όλων των ειδικοτήτων. Πλαστικοί Χειρουργοί, Δερματολόγοι, Χειρουργοί Κεφαλής και άλλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. 

Όλες οι υπηρεσίες που προσφέρουμε βρίσκονται τιμολογημένες στο site μας, χωρίς “κρυφές” χρεώσεις και ψιλά γράμματα. Μπορείτε να δείτε όλες τις τιμές και προσφορές μας εδω: ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπορείτε να πληρώσετε είτε μέσω κάρτας online, από την άνεση του σπιτιού σας, είτε επιλέγοντας “Πληρωμή στο Πολυϊατρείο” όπου εκεί μπορείτε να εξοφλήσετε με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί. 

F.A.Q. : Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την Laser Αποτρίχωση

Οι κύριες διαφορές που πρέπει να γνωρίζετε:

Alexandrite: Εξαχνώνει (καίει) τις τρίχες

Diode: Χρειάζεται να περιμένεις 2-3 εβδομάδες εως ότου πέσει

Alexandrite: Ενώ έχει καταπληκτικά αποτελέσματα σε ανοιχτόχρωμα δέρματα, δε μπορεί να εφαρμοσθεί σε μαυρισμένο δέρμα

Diode: Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ανοιχτόχρωμες και σκούρες επιδερμίδες αλλά και για μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος! Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα.

Αυτό εξαρτάται από το μηχάνημα laser και τον τύπο laser. Συνήθως στο τύπο λέιζερ Αλεξανδρίτη η τρίχα εξαχνώνεται (καίγεται) και πέφτει σχεδόν αμέσως. Όλες οι τρίχες που επιμένουν πέφτουν μετά από 4-5 μέρες. Στο διοδικό laser η τρίχα πέφτει μετά απο 2-3 εβδομάδες. 

Πολλές κυρίες, για λόγους κυρίως οικονομικούς, προχωρούν σε παλιές μεθόδους, όπως σε ξύρισμα ή αποτρίχωση με κερί.

Όμως αυτές οι λύσεις είναι αρκετά επώδυνες, ειδικά σε περιοχές όπως το μπικίνι και οι μασχάλες, με το αποτέλεσμα να έχει μικρή διάρκεια.

Η laser αποτρίχωση είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Ναι, μπορούμε να επιλέξουμε τη μέθοδο της ηλεκτρικής αποτρίχωσης APILUS. Η ηλεκτρική αποτρίχωση καταστρέφει μόνιμα τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξή της, χάρη στην εισαγωγή μιας πολύ λεπτής αποστειρωμένης βελόνας στο θύλακα της τρίχας και της διοχέτευσης ρεύματος σε αυτόν. 

Εφαρμόζεται με επιτυχία για πάνω από έναν αιώνα. Μπορεί να εγγυηθεί 100% ριζική αποτρίχωση. Είναι ιδανική για λευκές τρίχες και μικρές περιοχές του προσώπου.

Η αίσθηση που υπάρχει κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αίσθηση ελαφρού καψίματος, η οποία είναι στιγμιαία.

Ο πόνος είναι ανεκτός και συνήθως εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας, την ποιότητα και την ποσότητα της τριχοφυΐας της περιοχής.

Η λέιζερ αποτρίχωση μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια από την ηλικία των 18 ετών. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τελική εικόνα της τριχοφυΐας.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες είναι σημαντικό να έχει διαμορφωθεί το ορμονικό προφίλ πριν την έναρξη των συνεδρίων της αποτρίχωσης λέιζερ.

Όχι, αυτός είναι ένας μύθος που επικρατούσε στο παρελθόν. Μακροπρόθεσμα, είναι η οικονομικότερη μέθοδος. Χρειάζονται μόνο ορισμένες  συνεδρίες για ένα μόνιμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γλιτώνοντας χρήματα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους που είστε αναγκασμένοι να κάνετε εφ΄ όρου ζωής.

Εξαρτάται από τις ανατομικές περιοχές που θα εφαρμοστεί το laser.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η συνεδρία για laser αποτρίχωση στις περιοχές μπικίνι και μασχάλες διαρκεί 15 λεπτά, στην περιοχή των ποδιών περίπου στα 20 λεπτά και στο πρόσωπο 5-10 λεπτά.

Ναι, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο σε ποσοστό 70 με 90%. Αυτό ποικίλει αναλόγως τον τύπο του δέρματος, την ποιότητα της τρίχας, την περιοχή που εφαρμόζετε. Ανά περιοχές χρειάζονται περισσότερες εφαρμογές και πιθανότατα να χρειάζεται να κάνετε αποτρίχωση laser για συντήρηση δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Εάν συνυπάρχουν ορμονικά προβλήματα η ιατρική μας ομάδα θα δώσει παράλληλα αγωγή για να καταπολεμήσει και το ορμονικό πρόβλημα.

Σε καμία περίπτωση. Η laser αποτρίχωση δεν πρόκειται για ακτινοβολία, αλλά για φως που στοχεύει στη μελανίνη της ρίζας της τρίχας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα αλλάζει και πολλές γυναίκες παρουσιάζουν αυξημένη τριχοφυΐα. Με βάση τις επιστημονικές έρευνες οι θεραπείες αποτρίχωσης με laser, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ΔΕΝ είναι επικίνδυνες. 

Καλό είναι, λοιπόν, πριν από την έναρξη θεραπειών με laser η έγκυος να συμβουλεύεται την ή τον γυναικολόγο της.

Όχι. Οι σπιλοι αποτελούνται από αυξημένα μελανινοκύτταρα, η ενέργεια του Laser απορροφάται σε πολύ υψηλό βαθμό από αυτά, με αποτέλεσμα να προκαλεί έγκαυμα.

Για τη μέγιστη προστασία των σπίλων, προηγείται πάντα η κάλυψή τους με λευκό μολύβι, ώστε ακόμα κι αν η δέσμη του Laser τους πλησιάσει, η ενέργειά του να μην απορροφηθεί αφού το λευκό μολύβι λειτουργεί ως ασπίδα για το σκούρο χρώμα τους.

Τι πρέπει να κάνετε μετά τη θεραπεία:

  • Αποφυγή μακιγιάζ την ημέρα της θεραπείας
  • Αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 7-10 ημέρες πριν τη συνεδρία και 3-4 ημέρες μετά από αυτήν. Χρειάζεται απαραίτητα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Δεν ξύνουμε με οποιονδήποτε τρόπο το σημείο που έχει γίνει Laser αποτρίχωση.

► Αναλυτικές οδηγίες: Πριν / Μετά την αποτρίχωση με Laser

Σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, όμως σε λίγες ώρες, μετά τη συνεδρία, υποχωρεί.

Αν είστε μαυρισμένη μπορεί να εμφανιστεί δυσχρωμία, αλλά υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.

F.A.Q. : Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την Μεταμόσχευση Μαλλιών

Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνος για το χειρουργείο είναι ο χειρουργός, ο οποίος είναι άρτια εκπαιδευμένος και ενημερωμένος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE , όπως επίσης και το έμπειρο προσωπικό το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα  και τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν δοθεί. Ο τομέας της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει παρουσιάσει τεράστια ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Υπάρχουν πολλά κριτήρια για την επιλογή του κάθε περιστατικού όπως η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και τα πρωτόκολλα πριν και μετά το χειρουργείο. Όλα τα παραπάνω έχουν ως γνώμονα τη διενέργεια της επέμβασης με ασφάλεια διασφαλίζοντας ένα άψογο αποτέλεσμα.

Η FUE είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών. Πρόκειται για μία εξέλιξη στην επιστήμη η οποία οδηγεί τη μεταμόσχευση ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Πιο συγκεκριμένα αυτή η τεχνική υπόσχεται μία αισθητική επέμβαση με ελάχιστες ουλές, γεγονός που δελεάζει τόσο τον ενδιαφερόμενο όσο και τον χειρουργό. Οι λόγοι για την επιλογή της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, αντί μίας παλαιότερης μεθόδου, είναι κυρίως η αποφυγή μας γραμμικής ουλής, η επιθυμία για μία φυσική μετεγχειρητική πορεία χωρίς πόνο και η ιδέα μίας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας μεταφοράς τριχοθυλακίων από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή.

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί μία σημαντική εναλλακτική λύση, που δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό, να την εφαρμόζει ξεχωριστά, στον κάθε ασθενή. Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος FUE παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη. Ο χρόνος χειρουργικής επέμβασης έχει μειωθεί, τα ποσοστά διατομής έχουν βελτιωθεί , η διαδικασία έχει γίνει ταχύτερη και πλέον εφαρμόζεται σε εκατομμύρια ασθενείς.

Μετά την ηλικία των 40 ετών, το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι συχνό, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. 

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης, η μεταμόσχευση μαλλιών F.U.E αντικαθιστά αυτή της FUT, αξιοποιώντας συγκεκριμένο σημείο σταθερής τριχοφυΐας, με συνέπεια να έχει θεαματικά αποτελέσματα μόνιμης διάρκειας.

Το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών και τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης εξαρτώνται από τον αριθμό των ωοθυλακίων που θα μεταμοσχευθούν και την επιφάνεια που πρόκειται να καλυφθεί . Το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών διαμορφώνεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό πως πριν από το χειρουργείο, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί διεξοδικά από τους ιατρούς τόσο για τους όρους που χρησιμοποιούνται (μόσχευμα, τριχοθυλάκια κτλ) , τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα όσο και για τις τιμές της μεταμόσχευσης μαλλιών. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού με τον χειρουργό, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί και για το προσωπικό κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τα αποτελέσματα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι ορατά από τους πρώτους 2-3 μήνες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας ολοκληρώνεται μέσα σε 12 μήνες. Οι νέες τρίχες μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται έως και τον 18ο μήνα μετά την μεταμόσχευση. Τα μαλλιά αυτά (της μεταμόσχευσης) μεγαλώνουν φυσιολογικά και δεν πέφτουν ξανά.

Καταφεύγει κάποιος στην μεταμόσχευση μαλλιών όταν η αλωπεκία είναι πια εμφανής και ο ασθενής αρχίζει να επηρεάζεται από έντονα (κυρίως) ψυχολογικά προβλήματα.
Σήμερα, η διαδικασία της εμφύτευσης μαλλιών έχει εξελιχθεί και απλοποιηθεί τόσο πολύ που ο πάσχων μπορεί να επιστρέψει σχεδόν άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς κανείς να καταλάβει ότι θα έχει υποβληθεί σε συνεδρία εμφύτευσης μαλλιών. Επίσης είναι πολύ σημαντικό πως πλέον έχει μειωθεί και το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών, παράγοντας που διευκολύνει τον ενδιαφερόμενο να προχωρήσει στην επέμβαση. Η τελική απόφαση, για τη μεταμόσχευση μαλλιών πριν και μετά το χειρουργείο, προκαλεί ενθουσιασμό και χαρά  στον ενδιαφερόμενο, συναισθήματα που βοηθούν να επανέλθει η διάθεση και να ανακάμψει η ψυχολογία του. 

Είναι πραγματικότητα πως μετά από κάθε επεμβατική πράξη στην περιοχή του δέρματος, είναι δύσκολο να μην παρουσιαστούν κάποιου είδους αλλοιώσεις. Κατά τη μέθοδο FUE η μεταμόσχευση γίνεται με την αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και πραγματοποιείται η μεταφορά τους στη λήπτρια περιοχή. Έχει παρατηρηθεί ότι με τη χρήση αυτής της τεχνικής οι ουλές είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Σε μεγάλο κομμάτι, αυτό εξαρτάται και από την εμπειρία του χειρουργού. Σίγουρα απαιτείται ειδική φροντίδα και σωστή καθοδήγηση για την αποθεραπεία. Η επιλογή ενός έμπειρου παρόχου με εξειδικευμένο προσωπικό ανεπιφύλακτα αποπνέει σιγουριά στο ότι θα επιτευχθεί ένα άψογο αποτέλεσμα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, οι οποίοι επηρεάζονται από ανδρικού ή γυναικείου τύπου αλωπεκία. Το σημαντικότερο κριτήριο είναι ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός γενετικά βιώσιμων τριχοθυλακίων στη δότρια περιοχή. Έπειτα ακολουθεί ιατρικό ραντεβού στην κλινική μας, όπου ο χειρουργός είναι ο πλέον κατάλληλος που θα κρίνει εάν το χειρουργείο θα επιφέρει φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη του και άλλες παραμέτρους όπως την ηλικία του ενδιαφερόμενου, την εξέλιξη της τριχόπτωσης της δότριας περιοχής, την επιφάνεια της λήπτριας περιοχής που καλείται να καλύψει, την ποιότητα της τρίχας και των τριχοθυλακίων (από πόσες τρίχες αποτελούνται), την επιθυμία του ατόμου καθώς και εάν υπάρχουν παλαιότερες επεμβάσεις στην περιοχή. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν κάποιες κατηγορίες στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, έχοντας ως στόχο ένα αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας.

Η σωστή τοποθέτηση των τριχοθυλακίων ανάλογα με την έκφυση των τριχών στη λήπτρια περιοχή εξασφαλίζει το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Όταν περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά δεν θα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Μεγαλώνουν, κουρεύονται, βάφονται και χτενίζονται όπως όλα τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής. Η μεγαλύτερη επιθυμία του ενδιαφερόμενου είναι η πλήρης κάλυψη του δέρματος που δεν έχει τρίχες. Η εμπειρία του χειρουργού θα καθορίσει την επιτυχία της μεταμόσχευσης ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί αισθητή πυκνότητα, η οποία θα καλύπτει όλη τη λήπτρια περιοχή. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι τα εμφυτευμένα μαλλιά συνεχίζουν να αναπτύσσονται εφ’ όρου ζωής, αφού είναι προγραμματισμένα από τη φύση τους να μη πέσουν, προσφέροντας ένα απόλυτα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας το οποίο δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Ο χρόνος του χειρουργείου εξαρτάται από τον κάθε ασθενή, τη μέθοδο μεταμόσχευσης, τον αριθμό των τριχοθυλακίων της δότριας περιοχής και την επιφάνεια της λήπτριας περιοχής. Με τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE, υγιή τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, περιοχή που συνήθως δεν επηρεάζεται από την τριχόπτωση, επιλέγονται και εμφυτεύονται άμεσα – ένα προς ένα – στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. Ολοκληρώνεται μέσα από μια σύντομη διαδικασία μερικών ωρών.

Συχνά ακούμε πως η καταλληλότερη περίοδος για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η χειμερινή. Αυτός είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος για τη μεταμόσχευση μαλλιών. Οι οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά και εσείς απλά να επιλέξετε την εποχή που θέλετε να κάνετε την επέμβαση. Ωστόσο, το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την έκθεση στον ήλιο, τις πρώτες ημέρες, μετά τη μεταμόσχευση. Σε περίπτωση που γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ασθενής χρειάζεται να φοράει καπέλο ώστε να προστατευθεί από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, ο χειρουργός θα σας πει τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να πάτε σπίτι αμέσως, αλλά είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε για λίγο όταν επιστρέψετε για πρώτη φορά. Επιπλέον η ιατρική μας ομάδα θα είναι δίπλα σας σε όλη τη πορεία της αποθεραπείας.

Μετά τη μεταμόσχευση, ο χειρουργός θα σας ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αμέσως μετά το χειρουργείο ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το άτομα θα  πρέπει να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού  και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς η περιοχή θα είναι μουδιασμένη. Αυτό θα διορθωθεί πλήρως την επόμενη ημέρα μετά από ξεκούραση στο σπίτι. Τις πρώτες ημέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ το άτομο επιστρέφει σιγά σιγά στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά τη μεταμόσχευση. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από την καθημερινότητα του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση η κλινική μας είναι σε άμεση επικοινωνία με τον κάθε ασθενή προκειμένου να τον καθοδηγήσει, να λύσει τις απορίες του και να τον καθησυχάσει σε όλα τα στάδια της αποθεραπείας.