Λείανση Ρυτίδων

Διατήρησε αναλλοίωτη τη φυσική ομορφιά του προσώπου σου

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα μας απορροφά τις εμπειρίες που συλλέγουμε, αλλάζει και χρειάζεται ειδική φροντίδα προκειμένου να αντιμετωπίσει το αποτύπωμά τους και να διατηρήσει την αυθεντική του ομορφιά. Ειδικότερα το πρόσωπο, περιοχή που καθρεφτίζει αμεσότερα τα σημάδια γήρανσης λόγω των ρυτίδων, απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση, που διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση.

Βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι κάποια πρόσωπα εμφανίζουν σημάδια γήρανσης γρηγορότερα σε σχέση με άλλα που διατηρούν τη φρεσκάδα τους για περισσότερα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με την ενδογενή γήρανση. Υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες (εξωγενής γήρανση), που παίζουν πιο καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων.

μποτοξ botox λείανση ρυτίδων

Ρυτίδες στο πρόσωπο: Πώς δημιουργούνται;

Οι ρυτίδες προκαλούνται από συνηθισμένες εκφράσεις, όπως είναι το γέλιο, η έκπληξη, η συνοφρύωση. Οι μυϊκοί σπασμοί που πραγματοποιούνται τη στιγμή της έκφρασης, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση λεπτών ή βαθύτερων ρυτίδων, που πλήττουν τη νεανικότητα και τη λάμψη του δέρματος.

Αντιγηραντική θεραπεία με λείανση ρυτίδων

Η λείανση ρυτίδων στηρίζεται στη χρήση βοτ/νικής τοξίνης τύπου Α ή αλλαντικής τοξίνης, με την οποία καταφέρνουμε να μειώσουμε αποτελεσματικά αυτήν ακριβώς την κίνηση που συμβαίνει στους μικρούς μύες καθώς συσπώνται με τις εκφράσεις του προσώπου. Με αυτό τον τρόπο παρεμβαίνουμε καίρια στη ρίζα του προβλήματος και συντελούμε στον περιορισμό της τάσης για ανάπτυξη ρυτίδων.

Περιοχές εφαρμογής

Η θεραπεία με βοτ/νική τοξίνη ενδείκνυται για τη λείανση των επιφανειακών ρυτίδων έκφρασης, καθώς και για πιο βαθιές ρυτίδες. Οι περιοχές του προσώπου στις οποίες εφαρμόζεται η θεραπεία είναι:

 • Ρυτίδων μετώπου
 • Ρυτίδων μεσόφρυου
 • Ρυτίδων ματιών (πόδι χήνας)
 • Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
 • Για ρυτίδες λαιμού (βελτιώνει τη χαλάρωση λαιμού)
 • Ρυτίδων στόματος και χειλιών
 • Για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines)
Αντιγηραντική θεραπεία με λείανση ρυτίδων

Με ποιο τρόπο δρα η θεραπεία

Η βοτ/νική τοξίνη τύπου Α, παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Η τοξίνη περιορίζει την απελευθέρωση ακετυλοχολίνης, ενός χημικού αγγελιοφόρου που προκαλεί σύσπαση των μυών. Η βοτ/νική τοξίνη τύπου Α’ εγχέεται με τη χρήση λεπτής βελόνας σε πολύ μικρή ποσότητα στους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα να αδρανοποιείται προσωρινά η κινητικότητά τους.

Όταν εγχέεται απευθείας στους μύες που βρίσκονται πάνω από τα φρύδια και ανάμεσα στα φρύδια προκαλεί χαλάρωση των μυών, γεγονός που συμβάλλει στο να καταστούν οι κάθετες γραμμές λιγότερο εμφανείς.

Η λείανση ρυτίδων αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία για ιατρική χρήση εδώ 25 χρόνια.

Πώς εφαρμόζεται η διαδικασία

 • Σύντομη θεραπεία διάρκειας έως 20 λεπτά.
 • Ανώδυνη εφαρμογή με χρήση πολύ λεπτής βελόνας.
 • Άμεσα αποτελέσματα - ορατά μετά από 3-4 ημέρες από τη θεραπεία.
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: 2 - 3 φορές / έτος
 • Διάρκεια αποτελέσματος: 3 - 6 μήνες

Αποτελέσματα θεραπείας κατά των ρυτίδων προσώπου

Απολαύστε κάθε σας ημέρα με λαμπερό πρόσωπο! Αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου προσωπικού της MET Cosmetic και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα!

Λείανση Ρυτίδων: Δείτε τιμές και συνδυαστικές θεραπείες

Λείανση ρυτίδων Κόστος

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι, δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έχει σχεδιαστεί για να επιδρά πάνω στους μυς που πραγματοποιούν εκατοντάδες μυϊκές συσπάσεις καθημερινά, εξαιτίας των οποίων σχηματίζονται οι γραμμές έκφρασης. Η εκφραστικότητα του προσώπου διατηρείται αναλλοίωτη. Σβήνει μονάχα τις ρυτίδες και τις αυλακώσεις του δέρματος.

Οι ρυτίδες δεν θα σβήσουν εντελώς όταν είναι αρκετά έντονες, έχουν εγκατασταθεί και γίνει μόνιμες ή όταν συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος. Στις περιπτώσεις αυτές θα απαιτηθεί η συνδυαστική χρήση υαλουρονικού οξέος. Για το λόγο αυτό, το η λείανση ρυτίδων ως μονοθεραπεία δεν ενδείκνυται σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά από την τρίτη μέρα και ολοκληρώνεται σε 15ημέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 4-6 μήνες.

Δεν είναι απαραίτητο. Η θεραπεία λειτουργεί προσθετικά. Μετά από λίγες συνεδρίες, περιορίζονται οι μυικές συσπάσεις που προκαλούν ρυτίδες. Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται σταδιακά το απαιτούμενο διάστημα μεταξύ των θεραπειών και παράλληλα αποτρέπεται ο σχηματισμός νέων ρυτίδων.

Περισσότερες θεραπείες αισθητικής ιατρικής προσώπου

Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Allergan
Dysport
Δες το video και μάθε περισσότερα από τους ειδικούς

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

© 2024 Met Cosmetic

Πλαστική Χειρουργική - Δερματολογία - Αποτρίχωση Laser

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου