Μαύροι Κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εμφανίζονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που όμως υπάρχει λύση.

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι;

H περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση γύρω από τα μάτια επίσης γνωστοί ως “μαύροι κύκλοι” ,  δημιουργούν σκοτεινές σκιές και δίνουν στο βλέμμα έναν εντελώς σκοτεινό και κουρασμένο χαρακτήρα. Παρόλο που οι κύκλοι εμφανίζονται μετά από κούραση και ξενύχτι, είναι γεγονός πως στην εμφάνισή τους μπορεί να συμβάλλουν και άλλοι λόγοι. 

Εκτός από τους μαύρους κύκλους, κάτω από τα μάτια μπορεί να παρατηρηθεί πρήξιμο ή και σακούλες. Τα πιθανά αίτια είναι πολλά, ενώ όλα αυτά συντελούν στο να δείχνει το βλέμμα μας περισσότερο κουρασμένο.

Μαύροι κύκλοι Vs Σακούλες ματιών

Παρόλο που συνήθως αναφέρονται μαζί, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικά αισθητικά προβλήματα.
Η κύρια διαφορά ανακύπτει από το γεγονός ότι ενώ οι μαύροι κύκλοι χαρακτηρίζονται από το σκούρο χρώμα του δέρματος στην περιοχή κάτω από τα μάτια, οι σακούλες προκαλούνται από την προώθηση λίπους που υπάρχει εκ των προτέρων στην περιοχή αυτή.

Τι είναι όμως οι σακούλες;

Οι σακούλες αποτελούν ένα δομικό πρόβλημα και επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται και το δέρμα χαλαρώνει. Ωστόσο, οι σακούλες επιδεινώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, καθώς εμβαθύνουν την κοίλωση του δέρματος μεταξύ του κάτω βλεφάρου και των ζυγωματικών.

μαυροι κυκλοι

Που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι;

01

Έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ύπνου ή η υπερβολική κούραση έχει ως αποτέλεσμα την ωχρότητα του δέρματος, καθιστώντας πιο ορατά τα αιμοφόρα αγγεία και τους σκουρόχρωμους ιστούς που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου ή ακόμα και το ξενύχτι για μερικές ώρες παραπάνω από το συνηθισμένο πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει στην κατακράτηση υγρών γύρω από τα μάτια, προκαλώντας πρησμένα βλέφαρα.

02

Κάπνισμα και αλκοόλ

Tο κάπνισμα επιταχύνει την γήρανση του δέρματος, καθώς διασπά τις ίνες του κολλαγόνου προκαλώντας σκοτεινές αποχρώσεις στις περιοχές όπου η επιδερμίδα είναι λεπτότερη, όπως γύρω από τα μάτια. Από την άλλη πλευρά, το αλκοόλ συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια, καθιστώντας τους μαύρους κύκλους πιο εμφανείς.

03

Κληρονομικότητα

Η κληρονομικότητα μπορεί να είναι μία αιτία που εμφανίζονται μαύροι κύκλοι, οι οποίοι μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και στην παιδική ηλικία. Συνήθως, ξεκινούν από το κάτω βλέφαρο και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να περικυκλώσουν μέχρι και ολόκληρο το μάτι.

04

Έκθεση στον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο οδηγεί στην υπερέκκριση της μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που χαρίζει το χρώμα στο δέρμα. Η ηλιοθεραπεία στο πρόσωπο χωρίς προστασία από τον ήλιο μπορεί να είναι υπεύθυνη για την μελάγχρωση στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

05

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση αποτελεί συνηθισμένη αιτία για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα νερού, το δέρμα κάτω από τα μάτια αρχίζει να φαίνεται θαμπό.

06

Γήρανση

Η διαδικασία της γήρανσης αποτελεί μια ακόμα πηγή που εξηγεί την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Καθώς το δέρμα γερνά, οι ιστοί γύρω από τα μάτια αραιώνουν, και μειώνεται η ποσότητα λίπους και κολλαγόνου που χρειάζεται το δέρμα για να διατηρήσει την ελαστικότητά του. γύρω από τα μάτια.

Μαύροι κύκλοι πριν και μετά

μαύροι κύκλοι
μαύροι κύκλοι
μαύροι κύκλοι
μαύροι κύκλοι
Στοχευμένες θεραπείες για τους μαύρους κύκλους

Θεραπείες που σβήνουν τις σκούρες σκιές & το κουρασμένο βλέμμα

Μεσοθεραπεία Ματιών

Η μεσοθεραπεία ματιών είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής γύρω από τα μάτια. Αυτή η θεραπεία βασίζεται στη χρήση ενισχυμένων συστατικών που ενισχύουν την ελαστικότητα και την υγεία του δέρματος.

Υαλουρονικό οξύ

Η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος στην περιοχή των μαύρων κύκλων μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό το φυσικό συστατικό προωθεί την ανανέωση του δέρματος, μειώνοντας το χρώμα και τον όγκο των μαύρων κύκλων. Επιπλέον, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, δίνοντάς του μια υγιή λάμψη.

Fractional Laser

Ανάπλαση με λέιζερ και χημικά πίλινγκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κύκλων, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας τα προβλήματα μελάγχρωσης και βελτιώνοντας της συνολική ποιότητα του δέρματος. Ωστόσο, οι θεραπείες με λέιζερ και τα χημικά πίλινγκ είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός συνδυασμού θεραπειών για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.

Dermapen 4

Το Dermapen αποτελεί την αυθεντική και πιο εξελιγμένη συσκευή microneedling, που μπορεί να βελτιώσει ορατά την όψη των μαύρων κύκλων αλλά και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Και το πιο σημαντικό;

Πώς να προλάβετε τους μαύρους κύκλους; Η πρόληψη είναι το παν!

01

Υιοθετήστε υγιείς συνήθειες ύπνου

Ένας από τους κύριους λόγους που προκαλούνται μαύροι κύκλοι είναι η έλλειψη ύπνου. Είναι σημαντικό να διατηρείτε έναν υγιή ύπνο καθημερινά. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε νύχτα για να αποφύγετε τη δημιουργία μαύρων κύκλων.

02

Εφαρμόστε κρέμες ματιών με συστατικά κατά των μαύρων κύκλων

Υπάρχουν εξαιρετικές κρέμες ματιών που περιέχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Ψάξτε για προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Κ και κολλαγόνο. Η εφαρμογή τέτοιων κρεμών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των ματιών σας.

03

Προστατευθείτε από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος και τη δημιουργία μαύρων κύκλων. Χρησιμοποιήστε πάντα αντηλιακό κρέμα και φορέστε γυαλιά ηλίου με προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

04

Κάντε μασάζ στην περιοχή των ματιών

Ο μασάζ στην περιοχή των ματιών μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια όπως λεβάντα ή ροδόνερο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στείλτε μας τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!