Δωρεάν Λιπομέτρηση

Η λιπομέτρηση μας επιτρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη εικόνα για το σώμα σας, αλλά και να εκτιμήσουμε το ιδανικό σας βάρος.

Συμπληρώστε τη φόρμα για 1 δωρεάν λιπομέτρηση
από το Met Cosmetic

Τι είναι η λιπομέτρηση;

Η λιπομέτρηση (ανάλυση σύστασης σώματος) υπολογίζει την αναλογία σωματικού λίπους και μυικής μάζας που υπάρχει στο σώμα μας, δίνοντας παράλληλα και στοιχεία σχετικά με την ενυδάτωση ή την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό. Αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» σε κάθε πρόγραμμα διατροφής, καθώς στόχος του πρέπει να είναι η απώλεια βάρους από τον λιπώδη ιστό και όχι μυικής μάζας ή νερού.

Το «κλειδί» στην απώλεια λίπους είναι να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από εκείνες που «ξοδεύουμε», διαδικασία στην οποία είναι πολύ χρήσιμος ένας θερμοδομετρητής. Η πλέον διαδομένη, απλή, γρήγορη και μη επεμβατική μεθοδος λιπομέτρησης είναι η μέθοδος της βιοηλεκτρικής αντίστασης, η οποία πραγματοποιείται στο Met Cosmetic.

Πώς να προετοιμαστείτε για τη λιπομέτρηση;

Για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία στη μέτρηση, ιδανικά θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Αποφυγή έντονης άσκησης 12 ώρες πριν τη μέτρηση
  • Αποφυγή αλκοόλ 8 ώρες πριν τη μέτρηση
  • Αποφυγή κατανάλωσης τροφίμων ή υγρών τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη μέτρηση
  • Η μέτρηση να μην γίνεται σε ημέρα περιόδου για τις γυναίκες
  • Επαναληπτικές μετρήσεις ιδανικά την ίδια ώρα της ημέρας για τον ίδιο εξεταζόμενο
  • Ούρηση πριν από τη μέτρηση
  • Να μην φορά ο εξεταζόμενος μεταλλικά αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα (π.χ. ζώνες, κοσμήματα)

Αντενδείξεις: εγκυμοσύνη, βηματοδότης ή άλλη ηλεκτρική ιατρική συσκευή, κάποιο μεταλλικό αντικείμενο στο σώμα (λάμα).

Τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής και στην συνέχεια εκτυπώνονται. Η αναφορά ελέγχου της Tanita περιλαμβάνει τις μετρήσεις, συγκρινόμενες με τις προβλεπόμενες τιμές, βάσει της ηλικίας, του φύλου, του θερμιδικού ισοζυγίου του εξεταζόμενου και της προτεινόμενης ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Η εικόνα της εκτύπωσης διαφέρει για ενήλικες και για παιδιά και φυσικά η ανάλυση σύσταση σώματος αξιολογείται σε απόλυτα εξατομικευμένη βάση.