Θεραπεία CO2 Laser

Σε τι βοηθά το CO2 Laser;

Το Laser CO2,είναι μια μέθοδος θεραπείας λέιζερ, όπου αντιμετωπίζει με εξαιρετικά αποτελέσματα τα περισσότερα σημάδια που μας ταλαιπωρούν. Αυτά μπορεί να είναι: διάφορες δερματικές βλάβες, κονδυλώματα ή θηλώματα και ελιές διαφόρων ειδών. Εξαλείφει ακόμα και σημάδια από παλιότερες επεμβάσεις που έχει υποστεί το δέρμα μας. 

Πώς λειτουργεί αυτό του είδους CO2 Laser;

Το συγκεκριμένο laser, αναπλάθει το δέρμα και το αναζωογονεί. Αυτό το επιτυγχάνει με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα laser, στον ιατρικό τομέα. Μια έντονη δέσμη φωτός,είναι αυτή που προκαλεί έντονη θερμότητα. Στη συνέχεια εξατμίζει το νερό μέσα στα κύτταρα του δέρματος. Σε κάθε εφαρμογή, το σημείο που θα υποστεί το laser, υπόκειται σε τοπική αναισθησία, ώσπου να αφαιρεθεί τελείως η βλάβη που υπάρχει. Σε περίπτωση που χρειαστεί η βλάβη να ελεγχθεί εκτενέστερα και να σταλεί για βιοψία, αφαιρείται μόνο ένα τμήμα της για να αποσταλεί στον εξειδικευμένο ιατρό.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι  πως μετά από κάθε θεραπεια, το σημείο δεν γεμίζει με σημάδια και ουλές. Καυτηριάζονται έτσι, διάφορες βλάβες και αφαιρούνται σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, ακόμα και μυρμηγκιές.

Φαίνεται διαφορά από την πρώτη συνεδρία;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Μετά από την εφαρμογή ενδείκνυται ο ασθενής να παρουσιάσει κάποια ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί τις επόμενες ημέρες. Είναι βέβαια σημαντικό, να τηρηθούν πιστά οι οδηγίες που θα δωθούν από τον ιατρό, καθώς επίσης απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντηλιακής προστασίας για αποφυγή τυχόν εγκαυμάτων.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται; 

Συνήθως, χρειάζονται 2-3 συνεδρίες CO2 Laser. Ο ιατρός είναι εκείνος που θα κρίνει τον τελικό αριθμό απαιτούμενων θεραπειών. 

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!