Νήματα Προσώπου

Τι είναι τα νήματα προσώπου;

Μία από τις διαδικασίες αναζωογόνησης προσώπου, χωρίς χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία, είναι η ανύψωση προσώπου με τη χρήση νήματος. Πρόκειται για μία ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδο, ελάχιστα επεμβατική, τόσο σε απλές όσο και σε πιο προχωρημένες καταστάσεις. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τα κριτήρια που πληροί ο κάθε ενδιαφερόμενος εφαρμόζεται το lifting με νήματα προσώπου.

Τα είδη των νημάτων

Υπάρχουν δύο κυρίαρχοι τύποι νημάτων , οι οποίοι έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στον κόσμο της κοσμητολογίας.

Νήματα προσώπου PDO

Ελεύθερα Αιωρούμενα Οδοντωτά ή Αγκαθωτά νήματα προσώπου (COG)

Το νήματα προσώπου COG, δεν χρήζουν στερέωσης καθώς στηρίζονται από μόνα τους.

Χωρίζονται σε δύο
κατηγορίες ανάλογα με το σχήμα και την κατεύθυνση των προεξοχών τους:

 • Συγκλίνοντα ή αποκλίνοντα νήματα
 • Διπλής κατεύθυνσης νήματα προσώπου

Τα συγκεκριμένα νήματα χρησιμοποιούνται κυρίως για την ανόρθωση του οβάλ του
προσώπου και τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις ώστε να χαρίσουν ένα
αποτέλεσμα παρόμοιο με εκείνο του τυπικού face lifting. Εκτός από την ανόρθωση
διεγείρουν τα κύτταρα για παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος με
αποτέλεσμα να προσφέρουν και αναζωογόνηση στη γύρω περιοχή. Πρόκειται για
μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, με τοπική αναισθησία που χρησιμοποιείται
κυρίως σε περιοχές όπως το οβάλ του προσώπου, τα μάγουλα, τα ζυγωματικά, άνω
χείλος και άνω γνάθο καθώς και στην περιοχή της κάτω γνάθου και του λαιμού.

Λεία Νήματα προσώπου (PDO)

Το Lifting με νήματα προσώπου PDO  είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα από τον
οργανισμό, εφοδιασμένα με ειδικά άγκιστρα και σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια πολύ καλή
εναλλακτική και ελάχιστα επεμβατική μέθοδο με τοπική αναισθησία για τα άτομα
εκείνα που αντιμετωπίζουν ήπια ή σημαντική χαλάρωση και δεν επιθυμούν ή
φοβούνται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Πώς εφαρμόζεται το PDO Lifting

Εμπιστεύσου τους εξειδικευμένους ιατρούς

Ποιά είναι τα οφέλη του PDO Lifting; 

Το Lifting με νήματα προσώπου έχει τεθεί πρόσφατα στο προσκήνιο ως μια ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική για την επανατοποθέτηση του δέρματος. Αυτό συμβαίνει διότι σε σύγκριση με το χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου, τα νήματα προσώπου απαιτούν μειωμένο χρόνο διαδικασίας και ανάρρωσης, η θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, προσφέρουν άμεση ικανοποίηση στον ασθενή, χωρίς δερματικές τομές και εμφανείς ουλές. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και σημαντικό εργαλείο της αισθητικής ιατρικής.

Περιοχές εφαρμογής

Το Lifting με νήματα είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση προσώπου και του σώματος χωρίς επέμβαση. Χωρίς τομές και σημάδια. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μόνο βελόνες. Οι περιοχές που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

 • Πρόσωπο 
 • Χείλη
 • Παρειές 
 • Μέτωπο
 • Οβάλ του προσώπου
 • Ντεκολτέ
 • Λαιμός
 • Βλέφαρα και πάνω από τα φρύδια
 • Σακούλες ματιών

Οδηγίες πριν, κατα τη διάρκεια και μετά τα νήματα προσώπου

Πριν τη διαδικασία:

 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ
 • Αποφύγετε την φαρμακευτική αγωγή ή τα συμπληρώματα διατροφής με αντιφλεγμονώδη δράση, πάντα σε συνεννόηση με τον ιατρό σας
 • Τακτοποιήστε τις προγραμματισμένες επισκέψεις σας στον οδοντίατρο
 • Αποφύγετε οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου (μπότοξ, ενέσιμες θεραπείες υαλουρονικού οξέος)

Διαδικασία:

 • Ο πλαστικός χειρουργός θα αξιολογήσει τη χαλάρωση της επιδερμίδας στο πρόσωπο, τον λαιμό, στο οβάλ του προσώπου ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε να τοποθετήσετε νήματα. 
 • Στη συνέχεια θα σας ενημερώσει για τον αριθμό των νημάτων που θα τοποθετηθούν ώστε να πετύχετε ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. 
 • Έπειτα ο ιατρός χορηγεί τοπική αναισθησία στα σημεία εισόδου των νημάτων, ανασηκώνοντας το δέρμα σας, για να μην αισθανθείτε την παραμικρή ενόχληση. 
 • Ξεκινάει η διαδικασία του lifting με νήματα προσώπου. Μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί τα νήματα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης το μοναδικό αίσθημα που ίσως αισθανθείτε είναι ένα εσωτερικό τράβηγμα, τη στιγμή που ο ιατρός τραβά και ανορθώνει τα νήματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να διασφαλίσει την άριστη τοποθέτηση των νημάτων. 
 • Τελειώνοντας, κόβει τις περίσσειες άκρες και η διαδικασία μόλις έχει ολοκληρωθεί. Ήδη από εκείνη τη στιγμή η διαφορά στο πρόσωπό σας είναι εμφανής. 
 • Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα νήματα συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα και μετά από αρκετές ακόμα εβδομάδες, επομένως το τελικό αποτέλεσμα από τα νήματα προσώπου, θα διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα και το δέρμα σας θα βελτιώνεται καθημερινά. 

Μετά τη διαδικασία:

Στο σημείο τοποθέτησης μπορεί να παρουσιαστούν ήπιοι μώλωπες, παραισθησία (μούδιασμα) , οίδημα, ερυθρότητα ή μικρή φλεγμονή από τα νήματα. Αυτό συμβαίνει ακόμα και στις πιο απλές θεραπείες προσώπου. Όλες οι παρενέργειες αντιμετωπίζονται στο σπίτι με την εφαρμογή δροσερής κομπρέσας κάθε μία ώρα.

Οι ειδικοί ενημερώνουν διεξοδικά τον ασθενή και ο ίδιος αποχωρεί για το σπίτι του με τις εξής οδηγίες:

 • Συστήνεται μείωση του αλκοόλ και του καπνίσματος καθώς και αποφυγή της έντονης σωματικής άσκησης για περίπου δύο εβδομάδες.
 • Αποφεύγεται η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως ή η χρήση σολάριουμ.
 • Συστήνεται η αποφυγή παρατεταμένου ανοίγματος της γνάθου και άλλες αισθητικές επεμβάσεις προσώπου καθώς και ο ύπνος σε ύπτια θέση (ανάσκελα) για τρεις ημέρες για να μην ασκηθεί πίεση στην περιοχή.
 • Αποφεύγεται η χρήση μακιγιάζ του προσώπου και έντονου πλυσίματος ή τριψίματος της περιοχής εφαρμογής τους

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Lifting με νήματα προσώπου PDO επιτυγχάνει τη σύσφιξη του ιστού στο πρόσωπο και το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως στην όψη του δέρματος, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται σταδιακά και αυτό συμβαίνει διότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Το αποτέλεσμα, μετά από την τοποθέτηση των νημάτων προσώπου, διαρκεί 6-12 μήνες μπορεί και 2 χρόνια αναλόγως την περιοχή εφαρμογής τους.

Η διαδικασία εφαρμόζεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Ο ιατρός πριν προχωρήσει στο Lifting με νήματα προσώπου εφαρμόζει τοπική αναισθησία στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής δεν αισθάνεται την παραμικρή ενόχληση παρά μόνο ένα μικρό τράβηγμα εσωτερικά καθώς ο ιατρός τραβά τα νήματα.

Εκτός από την εμπειρία και την εξειδίκευση του ιατρού, η επιτυχία της επέμβασης στηρίζεται και στη χρήση πιστοποιημένων ιατρικών υλικών. Τα νήματα προσώπου PDO είναι 100% βιοδιασπώμενα και πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό. Το γεγονός αυτό τα κατατάσσει στην κατηγορία των πιο ασφαλών ιατρικών υλικών που χρησιμοποιούνται στην κοσμητολογία. Συμπληρωματικά, γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των νημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ούτε στις περιοχές του προσώπου ή του σώματος που θα γίνει η εφαρμογή (υπάρχουν ασθενείς που επιθυμούν εξαρχής εφαρμογή σε όλο το πρόσωπο -full face- ή ταυτόχρονη εφαρμογή σε πρόσωπο και γλουτούς, στήθος κτλ).

Το κόστος για το Lifting με νήματα προσώπου διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία, την όψη του δέρματος, το σχήμα του προσώπου, την ασσυμετρία, τις ρυτίδες και την περιοχή εφαρμογής τους. Σε κάθε περίπτωση το κόστος για τα νήματα προσώπου δεν είναι αποτρεπτικό για όποιον θέλει να τα δοκιμάσει, προκειμένου να επιτύχει τη σύσφιξη στις περιοχές που τον ενδιαφέρουν. Ένας άλλος παράγοντας που διαμορφώνει το κόστος για τα νήματα προσώπου είναι η επιλογή του κατάλληλου είδους νήματος που χρειάζεται στην κάθε περίπτωση και ο αριθμός που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για ένα άψογο αποτέλεσμα. Η επιλογή ενός έμπειρου παρόχου όπως το Met Cosmetic και ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού είναι ζητήματα μεγίστης σημασίας με το κόστος να καταλαμβάνει πάντα τη δεύτερη θέση γύρω από τις συζητήσεις για το Lifting με νήματα προσώπου.

Το πολυπροπυλένιο είναι υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στη χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στη συρραφή αγγείων. Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 2 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 6 μήνες.
Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

Στο Met Cosmetic υπάρχει εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με πολυετή εμπειρία στο χώρο της κοσμητολογίας και της αισθητικής. Τα νήματα προσώπου που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα,  τηρούν όλες τις προδιαγραφές και εξασφαλίζουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Η εμπειρία των ιατρών, τους κατατάσσει στους πλέον καταλληλότερους για να δώσουν απαντήσεις σε κάθε είδους ερωτήσεις, μηδενίζοντας όλους τους φόβους και τις ανασφάλειες των ενδιαφερόμενων.

Προηγείται τέλειος σχεδιασμός. Το σχήμα του προσώπου, τα χαρακτηριστικά γήρανσης, η ασυμμετρία και η ανατομία (π.χ. πάχος δέρματος, νευροαγγειακοί χάρτες, μέγεθος σιελογόνων αδένων) θα πρέπει να αξιολογηθούν. Στο Met Cosmetic διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τη γνώση για την αξιολόγηση όλων των παραπάνω με σκοπό να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι. Ο ιατρός εκτιμά την κατάσταση της περιοχής και ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για το Lifting με νήματα προσώπου, το είδος και τον αριθμό των νημάτων που θα χρειαστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Στη συνέχεια συζητά και λύνει όλες τις απορίες του ασθενούς γύρω από τα PDO Lifting με νήματα προσώπου . Μετά το τέλος της διαδικασίας η ομάδα του Met Cosmetic παρέχει όλες τις οδηγίες για τη μετέπειτα φροντίδα και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ασθενή.

Στείλτε μας τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία τα 3 τελευταία χρόνια!

Το Μet Cosmetic, τα 3 τελευταία χρονια ξεχωρίζει ανάμεσα στις πιο επιφανείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου της Πλαστικής Χειρουργικής, Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής, αποσπώντας συνολικά 28 Βραβεία υπηρεσιών και θεραπειών στα Medical Beauty Awards. 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

Η Ιατρική μας Ομάδα

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

Follow Us

Ενημερωθείτε για όλες τις νέες θεραπείες και μάθετε πρώτοι όλες τις προσφορές σε υπηρεσίες!

Αθήνα

Ζάκυνθος

Λευκάδα

Πρέβεζα

MET-01.png

© 2024 Met Cosmetic

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ;

Εγγραφείτε στο newsletter μας & κερδίστε κουπόνι -10% για την πρώτη σας ONLINE αγορά.

Αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου