Χημικό Peeling Προσώπου

Αναδείξτε ένα νεανικό, λαμπερό και υγιές δέρμα.
Το χημικό πήλινγκ είναι μια μέθοδος ανάπλασης του δέρματος με ιστορία που εντοπίζεται ήδη στην αρχαία Αίγυπτο. Από την θρυλική Κλεοπάτρα που πλενόταν με γάλα γαϊδούρας έως και τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, όταν οι γυναίκες των πλουσίων χρησιμοποιούσαν παρόμοιες φυσικές μεθόδους βαθιάς ανάπλασης, το χημικό peeling ήταν ένας άμεσος τρόπος απόκτησης λείου, σφριγηλού, λαμπερού και νεανικού δέρματος.
Πλέον η μέθοδος του χημικού peeling έχει εκσυγχρονιστεί και σταθεροποιηθεί, χαρίζοντας άμεσα εγγυημένα και θεαματικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται τόσο για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων όσο και για την ανανέωση της εικόνας μας.
Τι είναι το χημικό peeling

Τι είναι το χημικό peeling

To peeling αναγκάζει με φυσικό τρόπο το δέρμα να αναπλαστεί εκ των έσω, όσο αυτό αφαιρεί την επιφανειακή κατεστραμμένη στιβάδα του δέρματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικού ενός χημικού διαλύματος, το οποίο θα απολεπίσει σταδιακά και με ασφαλή τρόπο το δέρμα, αφαιρώντας τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται ανοιμοιόμορφη, θαμπή και κουρασμένη.
Έτσι αποκαλύπτεται μια νέα υγιής επιδερμίδα απαλλαγμένη από ένα μέρος των ρυτίδων και των ατελειών. Παράλληλα το δέρμα διεγείρεται με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη και να επανακτά τη λάμψη και την σφριγηλότητά του.

3 κατηγορίες χημικού peeling

Το χημικό πήλινγκ διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες ανταποκρίνονται σε διαφορετικούς βαθμούς εισχώρησης. Ο δερματολόγος αξιολογώντας την κάθε περίπτωση, κρίνει ποιο χημικό διάλυμα είναι το καταλληλότερο για χρήση. Πρόκειται για μια πλήρως εξατομικευμένη θεραπεία ανάπλασης της επιδερμίδας που καθορίζεται από τις ανάγκες και τον ειδικό τύπο δέρματος του κάθε ασθενούς.
Τα πιο γνωστα διαλύματα που χρησιμοποιούνται στο χημικό πήλινγκ είναι:

 1. Σαλικυλικό Οξύ
 2. Τριχλωροξικό Οξύ (TCA)
 3. A-Υδροξυοξέα (AHA)
 4. Γλυκολικό Οξύ
 5. Αζελαϊκό Οξύ
 6. Κοχικό Οξύ
 7. Διάλυμα Jessner
 8. Μανδελικό Οξύ
 9. Φαινόλη
κατηγορίες χημικού peeling
Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας με χημικό peeling;

01

Ανανεώνει την επιδερμίδα μειώνοντας αισθητά τα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει και την φωτογήρανση.

02

Απομακρύνει τις ουλές και τα σημάδια της ροδόχρους ή της κοινής ακμής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της ενεργούς ακμής.

03

Αντιμετωπίζει τις δυσχρωμίες, τις κηλίδες, τις πανάδες και το μέλασμα.

04

Μειώνει τη λιπαρότητα στο πρόσωπο, μικραίνει του πόρους του δέρματος, το συσφίγγει και του χαρίζει περισσότερη λάμψη.

Πληροφορίες θεραπείας

 • Μέσος χρόνος θεραπείας: 30 λεπτά
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης
 • Αριθμός Συνεδριών Απαιτούνται: Κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης
 • Επίπεδο Πόνου: Χαμηλό
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: 6 μήνες
Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Γράψτε τις απορίες σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!