Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα η οποία εκφράζεται καθόλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής απασχολεί τους περισσότερους από εσάς. Όλες οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτρίχωσης σε σχέση με το laser απαιτούν συχνή ενασχόληση αλλά και κόστος αναλωσίμων και δεν διασφαλίζουν ότι μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό αποτριχώσεων θα υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα. Συχνά προκαλούνται τραυματισμοί στις περιοχές ή θυλακίτιδα με αποτέλεσμα μακροχρόνια ταλαιπωρία αλλά και αποχή από την οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης ακολουθείται έως ότου επουλωθεί η επιδερμίδα. Αν υπολογίσει κανείς το χρόνο, την ταλαιπωρία και το κόστος της μη εφαρμογής laser αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί η αποτρίχωση με laser τελικά είναι η πιο οικονομική επιλογή.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Ανάλογα την έκταση, την ένταση και την περιοχή της τριχοφυΐας, ο αριθμός συνεδριών ο οποίος απαιτείται διαφοροποιείται.
Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει τρεις φάσεις:

1.  Τη φάση ανάπτυξης της τρίχας που ονομάζεται αναγένεση

2. Τη φάση ηρεμίας που ονομάζεται καταγένεση στη διάρκεια της οποίας η τρίχα προετοιμάζεται να πέσει.

3. Τη φάση της πτώσης ή τελογένεση.

Περίπου το 80-85% των τριχών βρίσκεται στη φάση της αναγένεσης, μόλις το 10-15% στη φάση της καταγένεσης και το υπόλοιπο 1-3% στη φάση της τελογένεσης ανεξάρτητα χρονικής περιόδου. Αν και μετά από κάθε εφαρμογή laser όλες οι τρίχες στην περιοχή θα εξαφανιστούν, αυτές όμως που θα καταστραφούν οριστικά είναι εκείνες που βρίσκονται στην φάση της ανάπτυξης. Σκοπός είναι να πετύχουμε την τρίχα στην αναγεννητική της φάση, δηλαδή τη στιγμή που αναπτύσσεται, έτσι ώστε να ανακοπεί ο φυσικός της κύκλος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απαιτείται επαναληπτική συνεδρία.

Η θεραπεία βήμα βήμα

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι παράμετροι του laser εξατομικεύονται ανάλογα με το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας, την περιοχή του σώματος που θα αποτριχωθεί, καθώς και το χρώμα του δέρματός σας. Στη συνέχεια, ο δερματολόγος θα στοχεύσει με το laser μια μικρή περιοχή του δέρματός σας την οποία και θα παρακολουθήσει για κάποια λεπτά. Αφού βεβαιωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν οι καλύτερες ρυθμίσεις του laser για τον τύπο της επιδερμίδας σας, θα προχωρήσει στην αποτρίχωση ολόκληρης της περιοχής. Συνήθως απαιτούνται 4 – 6 συνεδρίες προκειμένου να σταματήσει η ανάπτυξη της τρίχας.

Συμβουλές μετά την αποτρίχωση με λέιζερ

Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο ιδιαίτερα τις πρώτες τέσσερις με πέντε ημέρες
Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF30+)
Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα στο σώμα για να μειώσετε την ξηρότητα
Μην κάνετε solarium ή άλλες μεθόδους τεχνητού μαυρίσματος

Γιατί να επιλέξετε εμάς;

Στο MET COSMETIC διαθέτουμε τελευταίας γενιάς laser Αλεξανδρίτη και το laser SOPRANO Ice. Ακολουθούμε αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα πριν και μετά τη θεραπεία ενώ λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και παράλληλα γίνεται δερματολογικός έλεγχος στις περιοχές εφαρμογής. Διασφαλίζεται το βέλτιστο αποτέλεσμα της θεραπείας καθώς και η σωστή συντήρηση του αποτελέσματος.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται διεξοδικά σε σχέση με το επίπεδο μείωσης της τριχοφυίας το οποίο δύναται να διαφέρει από άτομο σε άτομο και από περιοχή σε περιοχή. Τέλος, στην περίπτωση που διαπιστωθεί βλάβη ή οποιαδήποτε μορφή δερματοπάθειας στην περιοχή χορηγείται αντίστοιχη θεραπεία έτσι ώστε να προφυλάσσεται ο ασθενής.

Ιωάννης Τσιουράκης
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
MET Cosmetic – IASSIS GROUP OF COMPANIES