Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Συμπλήρωσε τη φόρμα & κατοχύρωσε το Βαθύ Καθαρισμό προσώπου 45€

MET COSMETIC: Η κλινική με τα περισσότερα βραβεία το 2022

Tο MET COSMETIC ξεχώρισε στα Medical Beauty Awards 2022 και απέσπασε συνολικά 12 Βραβεία καθώς επίσης και το grand βραβείο Medical Brand of the Year 2022. 

Για 3η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελματικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών.

βραβεία met cosmetic

Μάθε τα πάντα για το Βαθύ Καθαρισμό!

Ενυδάτωση Προσώπου βαθύς καθαρισμός προσώπου

 Τι είναι ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι η βασική διαδικασία περιποίησης του δέρματος.
Ο στόχος;

 • Απομάκρυνση του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων αλλά και τη διάνοιξη των φραγμένων πόρων και κύστεων.

Επειδή το καθημερινό μακιγιάζ, η σκόνη του περιβάλλοντος, ο ιδρώτας αλλά και η έκκριση  του σμήγματος, φράσσουν τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να μην το αφήνουν να αναπνεύσει. Κατά τη θεραπεία αφαιρούμε την περίσσεια σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες και απαλλάσσουμε το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα.

Το σμήγμα στο δέρμα μας είναι ο κύριος λόγος που το δέρμα μας είναι λιπαρό. Ως εκ τούτου, η θεραπεία είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες και μπορεί να εφαρμοστεί και σε άτομα κατά την εφηβική ηλικία. 

Πριν την εφαρμογή

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, ο εξειδικευμένος δερματολόγος εξετάζει τον/την ασθενή ακολουθώντας αυστηρά το ιατρικό πρωτόκολλο, ώστε να γίνει ασφαλής διάγνωση του προβλήματος και να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη μέθοδο για το κάθε δέρμα!

Ενυδάτωση Προσώπου cosmetics

Μπορώ να κάνω καθαρισμό εάν έχω ακμή;

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου έχει πολύ σημαντική θέση στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής. Είναι η θεραπεία προσώπου που μπορούμε να τη συνδυάσουμε πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια της τοπικής ή συστηματικής αγωγής.

Με τη θεραπεία αυτή μπορούμε να επέμβουμε δραστικά στο δέρμα και να το αποσυμφορήσουμε από το υπερβολικό σμήγμα ώστε να μη δημιουργούνται περεταίρω φλεγμονές στην επιδερμίδα. Επίσης κάθε βλάβη στην επιδερμίδα την αντιμετωπίζουμε προσεκτικά και πάντα εξειδικευμένα. Άρα, ο βαθύς καθαρισμός όχι μόνο δεν επιδεινώνει την κατάσταση της ακμής αλλά αντιμετωπίζει και προλαμβάνει την εξέλιξη της.

Βήματα θεραπείας

1ο βήμα

 • ατμός ( για 20′ χρησιμοποιούμε την ειδική συσκευή βαπέρ. Το βαπέρ χρησιμοποιεί καθαρό, απιονισμένο νερό, χωρίς άλατα για να παράξει τον ατμό ενώ ταυτόχρονα προσελκύει και το όζον. Η θερμότητα του ατμού προκαλεί την διαστολή των πόρων της επιδερμίδας και καθώς ο ιδρώτας αποβάλλει τις τοξίνες, έχουμε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  Ο ατμός περνάει από μια UV λάμπα που τον ιονίζει, πράγμα που συμβάλλει στην αντισηψία και στην προστασία των πόρων από μικρόβια και βακτήρια)
καθαρισμός προσώπου

2ο βήμα

 • διάνοιξη των φραγμένων πόρων (σε αυτό το στάδιο, απομακρύνουμε από την επιδερμίδα τα άσπρα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες),την κεχριά, τις κύστες, το σμήγμα, τη σκόνη και τους ρύπους με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής)
καθαρισμός προσώπου

3ο βήμα

 • ακολουθούν τα υψίσυχνα, που με τη χρήσης ρεύματος υψηλής συχνότητας καυτηριάζουν ήπια το δέρμα και τους πόρους, ώστε να περιορίσουμε την πιθανότητα επιμόλυνσης και ερεθισμού
Πώς γίνεται ο καθαρισμός προσώπου

4ο βήμα

 • στη συνέχεια εφαρμόζουμε ενυδατική μάσκα (ανάλογα με τον εκάστοτε τύπο δέρματος, με σκοπό την μείωση των ερεθισμών και της ερυθρότητας)
Ποια είναι τα οφέλη του καθαρισμού προσώπου

5ο βήμα

 • στο τελικό στάδιο εφαρμόζουμε ενυδατική καταπραϋντική κρέμα & αντηλιακή προστασία

Το δέρμα μας πλέον είναι ικανό να αναπνεύσει και να λειτουργήσει σωστά, καθώς πλέον επιτρέπουμε στο δέρμα να έχει τη μέγιστη δράση των προϊόντων περιποίησης.

Πότε θα δω τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Θα παρατηρήσετε έναν ελαφρύ ερεθισμό για τις επόμενες ώρες.

Πως εφαρμόζεται;

Τα βήματα που ακολουθούνται είναι τα εξής:

 • ατμός (γίνεται χρήση ειδικής συσκευής που ονομάζεται βαπέρ για περίπου 20 λεπτά. Το βαπέρ χρησιμοποιεί καθαρό, απιονισμένο νερό, χωρίς άλατα για να παράξει τον ατμό ενώ ταυτόχρονα προσελκύει και το όζον. Η θερμότητα του ατμού προκαλεί την διαστολή των πόρων της επιδερμίδας και μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ο ατμός περνάει από μια UV λάμπα και ιονίζεται, πράγμα που συμβάλλει στην αντισηψία και στην προστασία των πόρων από μικρόβια και βακτήρια)
 • διάνοιξη των φραγμένων πόρων (σε αυτό το στάδιο, απομακρύνονται από την επιδερμίδα τα άσπρα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες), η κεχριά, οι κύστες, το σμήγμα, η σκόνη και οι ρύποι με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής)
 • ακολουθούν τα υψίσυχνα, που με τη χρήσης ρεύματος υψηλής συχνότητάς καυτηριάζουν ήπια το δέρμα και τους πόρους, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα επιμόλυνσης και ερεθισμού
 • εφαρμογή ενυδατικής καταπραϋντικής κρέμας (ανάλογα με τον εκάστοτε τύπο δέρματος, με σκοπό την μείωση των ερεθισμών και της ερυθρότητας)

Το δέρμα μας πλέον είναι ικανό να αναπνεύσει και να λειτουργήσει σωστά, επιτρέποντας τη μέγιστη δράση των προϊόντων περιποίησης.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος. Παρατηρείται ένας ελαφρύς ερεθισμός για τις επόμενες ώρες.

Αποτελέσματα Θεραπείας

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Πληροφορίες θεραπείας

 • Μέσος χρόνος θεραπείας: 90 λεπτά
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Προτείνονται 1 φορά ανά τρίμηνο, ανάλογα τον τύπο του δέρματος
 • Επίπεδο Πόνου: Ανώδυνο
 • Διάρκεια αποθεραπείας: Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: 3 μήνες

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η διάρκεια εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Σε γενικές γραμμές, το κανονικό δέρμα έχει ανάγκη για βαθύ καθαρισμό 1 φορά τον χρόνο, το μικτό δέρμα 2-3 φορές τον χρόνο, ενώ το λιπαρό δέρμα κάθε 2 μήνες και το ακνεϊκό δέρμα με φαγεσωρική ακμή κάθε 1-1,5 μήνα μέχρι να αποκατασταθεί η ακμή.

Τις πρώτες ώρες μετά το βαθύ καθαρισμό, συστήνουμε να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο. Επίσης, για 48 ώρες θα χρειαστεί να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα που αφορά στο πρόσωπο μέχρι να κλείσουν και πάλι οι πόροι του δέρματος (για παράδειγμα χρησιμοποιούμε καθαρή μαξιλαροθήκη, πλένουμε τα χέρια μας πριν αγγίξουμε το πρόσωπό , καθαρίζουμε τα εργαλεία μακιγιάζ κτλ). Απόφυγε επίσης την έντονη εφίδρωση που μπορεί να προκαλέσει έξτρα ερεθισμό και για τις πρώτες 24 ώρες δε χρησιμοπούμε μέικ-απ.

Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Δες το video και μάθε περισσότερα από τους ειδικούς