Μυστικά για τέλειο πρόσωπο, χωρίς ρυτίδες

Κράτα (για) πάντα ένα νεανικό πρόσωπο

Καθώς διανύουμε τη ζωή μας, το δέρμα μας αλλάζει και χρειάζεται ειδική φροντίδα για να μειώσει τα σημάδια γήρανσης και να διατηρήσει την ομορφιά του. Σε ότι αφορά το πρόσωπό μας, οι ρυτίδες οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες.

Κάποια πρόσωπα γερνάνε πιο γρήγορα, ενώ κάποια άλλα διατηρούν τη φρεσκάδα τους για περισσότερα χρόνια. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με την ενδογενή γήρανση. Υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες (εξωγενής γήρανση), που παίζουν πιο καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση ρυτίδων.

Λείανση Ρυτίδων

Ρυτίδες: Πώς δημιουργούνται;

Οι ρυτίδες δημιουργούνται από συνηθισμένες εκφράσεις, όπως είναι το γέλιο, η έκπληξη, η συνοφρύωση. Η λείανση ρυτίδων είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις δυναμικές αυτές ρυτίδες. Οι μυϊκοί σπασμοί που πραγματοποιούνται τη στιγμή της έκφρασης, έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούν στο δέρμα λεπτές ή βαθύτερες ρυτίδες, που πλήττουν τη νεανικότητα και τη λάμψη του.

 

Θεραπεία

Με την βοτ/νική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη (τη χρησιμοποιούμε για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου), καταφέρνουμε να μειώσουμε την κίνηση στους μικρούς μύες που προκαλούν τις εκφράσεις, όπως θυμού, λύπης, έκπληξης, κλπ. Όταν οι μύες συσπώνται, δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει η θεραπεία του.

Που εφαρμόζεται;

Η θεραπεία με βοτ/νική τοξίνη ενδείκνυται για τη λείανση των επιφανειακών ρυτίδων έκφρασης, αλλά και για πιο βαθιές ρυτίδες. Οι περιοχές του προσώπου στις οποίες εφαρμόζεται η θεραπεία είναι:

 • Ρυτίδων μετώπου
 • Ρυτίδων μεσόφρυου
 • Ρυτίδων ματιών (πόδι χήνας)
 • Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
 • Για ρυτίδες λαιμού (βελτιώνει την χαλάρωση λαιμού)
 • Ρυτίδων στόματος και χειλιών
 • Για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines)
Αντιγηραντική θεραπεία με λείανση ρυτίδων
Botox: Που δρα και πως

Η βοτ/νική τοξίνη τύπου Α (Botox), παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Η τοξίνη περιορίζει την απελευθέρωση ακετυλοχολίνης, ενός χημικού αγγελιοφόρου που προκαλεί σύσπαση των μυών. Όταν εγχέεται απευθείας στους μυς που βρίσκονται πάνω από τα φρύδια και ανάμεσα στα φρύδια προκαλεί χαλάρωση των μυών, γεγονός που συμβάλλει στο να καταστούν οι κάθετες γραμμές λιγότερο εμφανείς.

Ήδη, έχει ξεπεράσει τα 25 χρόνια από τότε που εγκρίθηκε πρώτη φορά για ιατρική χρήση.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας
των ρυτίδων με βοτ/νική τοξίνη;

Η βοτ/νική τοξίνη τύπου Α εγχέεται με τη χρήση λεπτής βελόνας σε πολύ μικρή ποσότητα στους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα να αδρανοποιείται η κινητικότητά τους προσωρινά.

 • Η διάρκεια της θεραπείας είναι εξαιρετικά σύντομη, έως 20 λεπτά.
 • Η θεραπεία είναι ανώδυνη καθώς για την έγχυση χρησιμοποιείται μια πολύ λεπτή βελόνα.
 • Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά μετά από 3-4 ημέρες από τη θεραπεία.
 • Προτεινόμενη συχνότητα θεραπείας: Προτείνονται 2 - 3 φορές / έτος
 • Διάρκεια Αποτελέσματος: 3 - 6 μήνες
Αποτελέσματα θεραπείας

Κάντε και εσείς τη δικιά σας… «επανάσταση» σήμερα και δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει.

Αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου προσωπικού της MET Cosmetic και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα!

Λείανση ρυτίδων πριν και μετά
Αποτελέσματα λείανσης ρυτίδων

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι, δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έχει σχεδιαστεί για να επιδρά πάνω στους μυς που πραγματοποιούν εκατοντάδες μυϊκές συσπάσεις καθημερινά, εξαιτίας των οποίων σχηματίζονται οι γραμμές έκφρασης. Η εκφραστικότητα του προσώπου διατηρείται αναλλοίωτη. Σβήνει μονάχα τις ρυτίδες και τις αυλακώσεις του δέρματος.

Όταν οι ρυτίδες είναι αρκετά έντονες, έχουν εγκατασταθεί και γίνει μόνιμες ή όταν συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος, πέρα από μια πιο ξεκούραστη όψη δεν θα σβήσει εντελώς τις ρυτίδες. Στις περιπτώσεις αυτές θα απαιτηθεί η συνδυαστική χρήση υαλουρονικού οξέος. Για το λόγο αυτό, το η λείανση ρυτίδων ως μονοθεραπεία δεν ενδείκνυται σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά από την τρίτη μέρα και ολοκληρώνεται σε 15ημέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 4-6 μήνες.

Δεν είναι απαραίτητο. Η θεραπεία λειτουργεί προσθετικά. Μετά από λίγες συνεδρίες, περιορίζονται οι μυικές συσπάσεις που προκαλούν ρυτίδες. Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται σταδιακά το απαιτούμενο διάστημα μεταξύ των θεραπειών και παράλληλα αποτρέπεται ο σχηματισμός νέων ρυτίδων.

Γιατί να επιλέξεις το Met Cosmetic

Δες το video και μάθε περισσότερα από τους ειδικούς

Στείλε τις ερωτήσεις σου στο γιατρό!